Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Klart: Då hålls ett ministermöte om Stångådalsbanan och Tjustbanan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Region Kalmar län kommer att träffa infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) för att diskutera Stångådals- och Tjustbanan. Mötet äger rum den 21 augusti”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

“Bakgrunden är Trafikverkets redovisning av regeringsuppdraget angående Ostlänken. Förslaget innebär att Stångådals- och Tjustbanan inte kommer att få direktanslutning till den nya centralstationen som ska byggas i Linköping. Resenärer från Kalmar län och södra Östergötland som är på väg till Stockholm kommer därmed att tvingas kliva av flera kilometer från centralstationen och ta en buss för att komma fram dit. Samtliga partiers gruppledare i regionen har reagerat kraftigt på beskedet och krävt ett möte med infrastruktur- och bostadsministern för att diskutera frågan vidare. Det blir nu av den 21 augusti.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS