Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Deras bidrag går vidare i att utveckla Högskulla Gård i Figeholm

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FIGEHOLM

Nu är det klart att Gesällbageriet får i uppdrag att fortsätta med konceptvecklingen av Högskulla Gård i Figeholm. “Vårt stora mål är att stärka Figeholm som besöksanledning och bostadsort – året runt, och vi har många idéer för detta inom vår samarbetsgrupp”, skriver Gesällbageriet i ett inlägg i sina sociala medier.

Oskarshamns kommun har sökt en kreativ entreprenör som vill driva verksamhet på Högskulla Gård i Figeholm och intressenter har under vintern haft möjlighet att delta i den koncepttävling som politikerna i kommunens arbetsutskott tog beslut om i november.

Stärka besöksnäringen på orten

Två förslag lämnades in och nu är det klart att det är Gesällbageriet som gått vidare i koncepttävlingen. Högskulla Gård ligger nära havet och Figeholms skärgård samt den 16 mil långa Ostkustleden skapar förutsättningar för att använda gården som bas för naturturismI deras förslag föreslår man bland annat restaurang, café, gårdsbutik, scen och träning i ladan och en glassbar i sädesmagasinet.

Gesällbageriet bekräftar själva beskedet i sina sociala medier på torsdagen:

“Vi har glädjen att meddela att vårt tävlingsbidrag till konceptutvecklingen av Högskulla Gård nu har gått ett steg vidare! Vi håller försiktigt tummarna, men tar inte ut nåt i förskott. Det är ännu MÅNGA frågor som ska lösas, från alla håll. Och det är väldigt viktigt för oss att allt i denna process genomlyses på ett korrekt vis. Vårt stora mål är att stärka Figeholm som besöksanledning och bostadsort – året runt, och vi har många idéer för detta inom vår samarbetsgrupp.”

Foto: Oskarshamns kommun

+1
12
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS