KLART: Här kommer Oskarshamns kommun att mäta hastigheten från och med måndag

KLART: Här kommer Oskarshamns kommun att mäta hastigheten från och med måndag

2022-05-27 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

I måndags skrev vi om bostadsrättsföreningen i Lyckebo, Oskarshamn, som slog larm om olagliga biltävlingar och höga hastigheter utmed Östersjövägen (bilden) och Stångehamnsvägen.

Bostadsrättsföreningens ordförande Leif Axelsson skriver om detta i ett brev som skickades in till tekniska nämnden.

Hur ser tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på detta? Vi ställde frågan.

Hon svarar via e-post på fredagen.

Yvonne Bergvall väljer att dela upp skrivelsen i två delar:

”När det gäller för hög hastighet på Östersjövägen/Stångehamnsvägen, så kommer vi på måndag att sätta upp en hastighetsmätare och mäta hastigheten under en längre tid. Vi kommer utifrån resultatet av denna att ta fram förslag på åtgärder som kan vidtas.”

”När det gäller övergångsställe så finns det två och en gångtunnel, så möjligheten att ta sig över vägen är väl tillgodosedd, vår trafikingenjör får utföra en bedömning om placering. Vi ska naturligtvis göra allt vi kan för att förbättra trafiksäkerheten och ha en god trafiksäkerhet, men det är alltid den som för fram fordonet som har ansvar för detta. När det gäller tävlingstrafik nattetid, så är detta ett stort problem i vår kommun – och i många andra kommuner. Detta problem har vi haft i många år, platsen för tävlingarna har flyttat runt i kommunen – Liljeholmens, Norra Fabriksgatan, Södra Fabriksgatan, med flera. Det är ett polisärende – och vi har fortsatt dialog med dem.”

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: