Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Mönsterås får en kommunal hundbadplats

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

Motionen från Lejla Radovic (S) fick tummen upp i kommunstyrelsens arbetsutskott, vilket innebär att Mönsterås kommun kommer att få en kommunal hundbadplats.

Lejla Radovic föreslog att kommunen ska se över föreskrifterna gällande hundförbud vid de 13 kommunala badplatserna.

Lejla Radovic, politiker, socialdemokrat.
Lejla Radovic (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

– I dag har vi inga kommunala badplatser som är tillåtna för hundar, konstaterar kommunalrådet Anders Johansson (C), som berättar att det finns omkring 1 900 hundar i Mönsterås kommun.

”Det är viktigt att hundägare kan ha med sig sin hund vid någon av kommunens badplatser”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

– Det är ganska många – och det är naturligtvis viktigt att hundägare kan ha med sig sin hund vid någon av kommunens badplatser. Och det är viktigt att de som är allergiska – och de som helt enkelt är rädda för hundar – har tillgång till badplatser. Vi har stor respekt för dem som tycker att det är otäckt med hundar. Men de har de övriga tolv kommunala badplatserna. I det här fallet landade vi att vi bifaller motionen.

Anders Johansson (C) är kommunalråd i Mönsterås kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Vi öppnar upp för hundbad i Nynäs (Mönsterås). Det innebär att vi kommer att ha en kommunal badplats där hundar är tillåtna. Men vi har inte bara kommunala badplatser i kommunen. Man ska komma ihåg att kommunen har en lång kuststräcka – och det finns även sjöar. Så det finns väldigt många platser som man kan bada på. Och dit kan man även ta med sig hunden, säger Anders Johansson.

Har det inte funnits någon kommunal hundbadplats tidigare?

– Historiskt har det nog funnits anvisade badplatser för hundbad – men sedan ett antal år tillbaka har det inte funnits någon sådan, säger kommunalrådet, som betonar att hundägarna måste ta sitt ansvar vid den kommunala hundbadplatsen i Nynäs.

– Man ska självklart ha sin hund i koppel och man ska se till att det inte finns några föroreningar efter hunden och så vidare. Det sunda förnuftet och ansvarstagandet gäller även på en badplats där hundar är tillåtna.

Det blir en kombinerad badplats då – både för människor och hundar?

– Ja, absolut. Det är en kommunal badplats där vi även tillåter hundar.

Från och med gäller detta?

– Så fort vi kan genomföra det. Vi ska se över ordningsföreskrifterna på badplatserna – och då kommer vi att tillåta hundbad i Nynäs. Men jag vågar inte lova att det sker innan badsäsongen börjar i år, säger Anders Johansson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS