Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Så mycket får arbetarna på Scania i Oskarshamn i bonus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Bonusen, för förra året, för Scaniaarbetarna i Oskarshamn landar på hela 44 149 kronor per anställd, konstaterar IF Metalls verkstadsklubb.

”Tack vare att koncernfacket kommit överens med företagsledningen om att nedskrivningarna från Ryssland inte ska räknas”, skriver verkstadsklubben i ett inlägg i sociala medier.

”Med vår resultatbonus får vi en del av företagets nettovinst. Under 2022 har kriget och avyttringen av verksamheten i Ryssland haft en betydande negativ effekt och därmed även påverkat bonusen negativt. Enligt de vanliga uträkningarna på vinsten skulle bonusen ha blivit 31 478 kronor. Vi har dock lyckats komma överens med företagsledningen om att Scanias resultatbonus ska baseras på resultatet från vår verksamhet (utan nedskrivningarna från Ryssland). Jag är glad och stolt över att vi lyckats med detta, en stark fackförening gör skillnad! Jag är tacksam över att vi i bolagsstyrelsen enats om att visa denna uppskattning för det hårda arbetet under ett tufft år med en fortsatt pandemi, ekonomisk och politisk turbulens och ständiga störningar i leverantörskedjan”, skriver Michael Lyngsie, ordförande för Metall Scania Sverige.

”Företaget och de fackliga organisationerna på Scania har sedan 2015 ett avtal om bonus för de anställda som skall säkerställa att vi får ta del av de vinster som vi tillsammans skapar. Även innan 2015 hade vi bonus, men denna var baserad på andra faktorer såsom kvalitet och leveransprecision , med mera, och gav oss en väsentligt lägre utdelning – cirka 14 000 kronor i snitt”, skriver Michael Lyngsie.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS