Knapp förlust för Craftstadens damer i Varberg

VARBERG/OSKARSHAMN

Det blev en tung förlust för Craftstadens damer med 3-4 (1-0, 1-1, 1-3) i nykomlingsmötet med Warberg.

– Det var lite som förra matchen, det kunde gått åt vilket håll som helst, säger Craftstadens tränare Mikael Thorn.

Craftstaden började bra och tog också ledningen med 1-0 genom Linda Zetterling redan efter sex minuters spel.

– Det var ett riktigt snyggt uppspel som föregick målet, säger Mikael Thorn som inte fick se fler mål i den första perioden.

Craftstaden hade dock två ramträffar så en större ledning var inte långt borta.

Det dröjde till ett par minuter in i den andra perioden innan 2-0 kom. Då var det Sanna Zetterling som nöp till på en andraboll framför mål.

”Pressar ganska högt”

– Tyvärr tycker jag sedan att vi tappar lite efter hand i den andra perioden, samtidigt som Warberg pressar ganska högt, säger Mikael Thorn.

Warbergs mål till 1-2 kom efter ett bolltapp från CIBK på mittplan och en snabb kontring efter 11.40 men sedan blev det inte fler mål åt något håll under den andra perioden.

I pausen sa Linda Zetterling till InnebandyTV som sände matchen:

– Vi får försvara oss mycket, ändå tycker jag att vi håller positionerna ganska bra. I den tredje perioden ska vi fortsätta med våra kontringar, men effektiviteten måste bli bättre.

Tyvärr blev det istället Warberg som var effektiva. På två minuter vände man till ledning. Först 2-2 efter 6.22 från snäv vinkel efter en sargstuds och sedan 3-2 efter 8.16 på ett skott från långt håll där det var mycket trafik framför mål som skymde Ida Karlsson i CIBK-kassen.

Läge till kvittering fanns bland annat när CIBK kom i två-mot-en-läge, men Warbergskeepern gjorde en bra räddning på Fanny Sundberg-Tisells avslut.

”Behöver bli rappare”

– Vi hade som sagt lägen men i den här serien får man lite mindre tid på sig när man ska avsluta, det måste vi lära oss. Där behöver vi bli rappare, menar Mikael Thorn.

– Samtidigt så är Warberg starkare än oss i duellspelet hela matchen.

Med fyra minuter kvar gjorde Warberg 4-2 men ett litet hopp tändes efter 17.36 när Emilia Lindgren reducerade till 3-4 via den så kallade köksvägen.

– Sedan plockade vi ut målvakten, men vi får inte till det riktigt. Sista minuten bollar vi runt, men vågar inte skjuta. En tung förlust, men  det är bara att ta nya tag till nästa match, sammanfattar Mikael Thorn.