Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Kollektivtrafik: ”Lägre biljettpriser kan öka intäkterna”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Kalmar länstrafik, KLT, sänker biljettpriserna med 30 procent under april månad. Anders Andersson (KD) är positiv till åtgärden som ska ses som ett sätt att öka resandet med buss och tåg. Kristdemokraterna har länge påtalat behovet av sänkta priser för att locka tillbaka resenärerna efter pandemin.

Under april månad sänks biljettpriserna i Kalmar länstrafik med 30 procent. Anders Andersson (KD), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, välkomnar åtgärden som ett sätt att öka resandet med buss och tåg i länet. 

– Resandet har minskat kraftigt under coronapandemin och biljettintäkterna ännu mer. Nu måste vi som ansvarar för kollektivtrafiken i länet vara kreativa och modiga för att återvinna kundernas förtroende. Att sänka priserna är ett sätt att göra det mer attraktivt för fler människor att resa, och att på längre sikt stärka ekonomin, säger Anders Andersson. 

Permanent lågtrafikrabatt

– Från Kristdemokraternas har vi länge påtalat behovet av att förändra priserna för att vinna tillbaka kunder efter pandemin. Men vi skulle vilja gå ännu längre. Med en lågtrafikrabatt på de tider då få människor reser skulle resandet öka samtidigt som vi skulle minska belastningen på de tider då flest människor åker. Denna rabatt skulle dessutom kunna gälla permanent, säger Anders Andersson.

Läsarfråga

Kommer du att åka mer buss och tåg nu när KLT sänker biljettpriserna med 30%?
603 röster

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS