Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Köttet tog slut i skolmatsalen – bara sås och potatis kvar: “Detta är under all kritik”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En kvinna i Oskarshamn har skickat in ett klagomål till kommunen.

Det handlar om skolmaten.

Det var i fredags, den 24 maj, som det – enligt kvinnan – inte fanns något kött kvar, bara sås och potatis, när en klass kom till matsalen.

“Barnen klagar”

”Barnen väntade en stund, men ingen kollade eller fyllde på. Detta är under all kritik. Varför ska barnen behöva vara hungriga resten av dagen, fram till klockan 14.40? Jag är inte heller nöjd med det nuvarande upplägget: fisk på torsdagar och soppa eller rester på fredagar. Tidigare har vi strävat efter att ha en bra och mättande måltid varje måndag och fredag. Det är inte alla barn som kan äta sig mätta under helgen. Barnen klagar även på att det inte finns mat som de gillar – exempelvis hamburgare, chicken nuggets och tacos. Jag vill gärna få svar på mina klagomål”, skriver kvinnan.

Så här svarar kommunens kostchef Lillemor Persson i ett mejl:

“I fredags den 24/5 erbjöds det följande rätter: Kycklingsallad med pasta , dressing och hembakat bröd. Kockens erbjudande är en variation av olika rätter, men just den här dagen var det färsbiff, klyftpotatis
och sås. Grekisk sallad, dressing och hembakat bröd. Det erbjuds också en fantastiskt salladsbuffé med 6 olika grönsaker samt en fruktbit, olika sorters knäckebröd och mjölk. Barnen behöver inte gå hungriga, det finns valmöjligheter att välja mellan. Köttet tog slut efter klockan 12:00. Det finns tyvärr inga universallösningar för alla elever, så att de tycker om och äter allt det vi serverar.”

Genrebild: Oskarshamns kommun (skolmat)

+1
23
+1
1
+1
1
+1
12
+1
5
+1
5
+1
50

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS