Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anton Sejnehed (S): ”Det är svårt att svara på alla anonyma kommentarer och påståenden”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Anton Sejnehed – som bland annat är ordförande för Socialdemokraterna på det lokala planet samt kommunstyrelseledamot, kommunfullmäktigeledamot och ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun – sa att han skulle lämna kommunala uppdrag när han blev ordförande för Kretslopp Sydost.

Nu, när ON ställer frågor om det hela, berättar han att under sommaren har avsagt sig tre uppdrag.

”Det handlar om tre uppdrag kopplade till Sydarkivera som är ett kommunalförbund. Jag är idag ledamot i deras fullmäktige, ersättare i förbundsstyrelsen och vice ordförande i deras valberedning. Jag har skickat in mina avsägelser, men har inte blivit entledigad ännu. Uppdraget som ledamot i fullmäktige beslutar Oskarshamns kommun om, men de övriga två uppdragen beslutar inte kommunen om”, skriver Anton Sejnehed i ett svar via e-post.

”Sydarkiveras möten kolliderar till stor del med Kretslopp Sydosts sammanträden”

Anton Sejnehed (S)

”Sydarkiveras möten kolliderar till stor del med Kretslopp Sydost sammanträden. Jag tillträder uppdraget som ordförande den 1 september. Jag har hittills haft ett par avstämningar och möten, men tillträder som sagt uppdraget först om ett par dagar. Exakt hur mycket tid uppdraget tar kan jag därför inte svara på än. Jag har gjort en planering för hösten som innefattar möten och verksamhetsbesök i mina kommunala uppdrag och mitt nya uppdrag. Jag har partikamrater som tidigare och även nu klarar av att kombinera olika uppdrag.”

”Cirka 35 000 kronor i månaden”

”Eftersom jag inte har tillträtt mitt uppdrag så har jag inte fått någon första utbetalning av arvode från Kretslopp Sydost. Idag har jag haft ett mötesarvode för Kretslopp Sydost och Sydarkivera. Dessa mötesarvoden upphör nu. För Kretslopp Sydost kommer jag enligt förbundsordningen att få ett arvode som motsvarar cirka 35 000 kronor i månaden. Under våren har jag totalt fått cirka 22 000 kr i mötesersättning från Kretslopp Sydost och Sydarkviera”, skriver Anton Sejnehed.

”Står han tydligen inte för”

– Till flera grupper inom partiet, samt till Lucas Lodge (M), har Anton lämnat besked om att han skulle lämna kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU), men det står han tydligen inte för. Även Andreas Erlandsson (S) har sagt detta, säger en källa inom Socialdemokraterna till ON.

”Jag har hela tiden sagt att jag kommer att lämna uppdrag och att det kontinuerligt är en dialog om vem som ska ha vilka uppdrag”

Anton Sejnehed (S)

”Det är svårt att svara på alla anonyma kommentarer och påståenden som kommer eftersom det är omöjligt att veta varifrån dessa kommer. Jag har hela tiden sagt att jag kommer att lämna uppdrag och att det kontinuerligt är en dialog om vem som ska ha vilka uppdrag. Det har jag framfört både till dig och Barometern/OT vid intervjuer. Jag har både till styrelsen och fullmäktigegruppen informerat om att jag avsåg lämna mina tre uppdrag inom Sydarkivera. I dessa lägen blir det ofta mycket spekulationer och jag kan inte kommentera vad andra påstår att personer har sagt eller ej”, skriver Anton Sejnehed i en kommentar.

– Att kommentarerna är anonyma är inget skäl för att avstå från att svara. Det är sakfrågan som ska bevaras. De här små uppdragen som han nämner är ju ingenting. På ett möte sa Andreas Erlandsson (S) att Anton ska lämna både det ena och det andra inom kommunpolitiken. Så det är rätt fastklistrat. Därmed är det nästintill omöjligt för Anton att slingra sig ur det här, men vi får se vart det tar vägen, säger en S-källa på onsdagen.

I kommunstyrelsens arbetsutskott sitter följande personer (ordinarie ledamöter): Andreas Erlandsson (S), Lucas Lodge (M), Leif Axelsson (SD), Anton Sejnehed (S), Ingemar Lennartsson (KD), Fredrik Jonasson (V) och Rolf Lindström (M).

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
Anton Sejnehed (S). Foto: Peter A Rosén

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS