Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kristdala brandstation håller öppet hus i samband med årets sommarmarknad

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRISTDALA

I samband med Kristdala marknad den 15 juli håller brandstationen i Kristdala öppet hus mellan klockan 10-13. Styrkeledaren Christian Andersson hälsar alla välkomna att titta närmare på brandbilarna, utrustningen och brandstationen samt prata med våra brandmännen.

”Hur är det att möta en skogsbrand som kommer framrusande? Vad tänker man när man väcks av larmet mitt i natten? Det och mycket annat kan brandmännen svara på under dagen”, säger Christian Andersson som är styrkeledare på Kristdala brandstation.

Prova utrustningen

Under marknadsdagen finns det möjlighet att prova på att släcka eld med handbrandssläckare samt testa hur man på bästa sätt använder en brandfilt för att släcka en klädbrand på en docka.

”Vi visar vår utrustning i våra brandbilar, bland annat vår relativt nya skärsläckare. Klarar vi av att släcka en brand genom en säkerhetsdörr med den? Eller genom betong? Kom till brandstationen klockan 11 så får du svaret när vi visar upp skärsläckaren”, säger Christian Andersson.

Godisregn för barnen

För barnen, våra framtida brandmän, finns det förstås möjlighet att prova på att sitta inne i brandbilen. Barnen får också veta varför brandmännen har gosedjur med sig i brandbilen.

”Vi avslutar öppet hus klockan 12.30 med ett godisregn. Missa inte det!”, avslutar Christian Andersson.

FAKTA / BLI DELTIDSBRANDMAN

Räddningstjänsten i Kristdala söker nya deltidsbrandmän. Mer om vad yrket innebär och hur man söker på Oskarshamns kommuns hemsida.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS