Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kritiken mot boendet Nyhem i Kristdala: Så svarar socialnämndens ordförande

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

På tisdagen berättade vi att socialnämndens ledamöter inte har fått någon information om IVO-kritiken mot Nyhems äldreboende i Kristdala (läs mer här och här).

Borde inte socialnämndens politiker ha fått information om IVO-domen när den kom i april?

Vi ställer frågan till nämndens ordförande Rolf Lindström (M). Han svarar så här:

– Jag förutsätter att information för nämndens ledamöter kommer att ges vid nämndens kommande sammanträde – något som jag kommer att ta upp vid beredningsmötet inför sammanträdet.

– Nämndens ledamöter informerades om IVO-anmälan vid nämndsammanträdet den 25 november förra året. I samband med detta gavs också information om att förvaltningen hade startat en Lex Sarah-utredning gällande Nyhem.

– Insatser påbörjades omgående i form av utbildningar och insatser för att internt komma till rätta med problemen. Jag kan också konstatera att nämndens ledamöter bevisligen var komfortabla med den information som gavs vid nämndsammanträdet i november 2020, då ingen ytterligare information efterfrågades, säger Rolf Lindström.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS