Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kronofogden slog till efter Melodifestivalen: Gunilla Perssons ägodelar beslagtogs

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

Efter att Gunilla Persson lyckats ta sig vidare till finalkvalet i Melodifestivalen fick realitystjärnan från Svenska Hollywoodfruar besök av Kronofogden på hotellet i Växjö.

Kronofogden beslagtog en del av Gunilla Perssons ägodelar, bland annat tagit ett par Chanel-skor, smycken, väskor och klädesplagg. Det avslöjar Expressen på söndagen.

Fick felaktiga bidrag

Gunilla Persson har skulder hos Kronofogden efter att hon är 2018 dömdes av Stockholms tingsrätt att betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan då hon fick barnbidrag och andra bidrag från Sverige samtidigt som hon bodde i USA och medverkade i realityserien Svenska Hollywoodfruar.

Skulden, som Gunilla Persson har vägrat betala, har med ränta vuxit till den dubbla och hon är nu skyldig Kronofogden drygt 630 000 kronor. Hur mycket beslaget är värt återstår att se.

FAKTA / UTMÄTNING

Kronofogden kan utmäta lön, överskott på skattekontot eller något du äger, till exempel en bil eller andra ägodelar. Kronofogden börjar med att utreda vilka tillgångar du har. Den egendom som har blivit utmätt säljer Kronofogden på auktion eller via anbud. Pengarna från en försäljning eller utmätning skickas till dem du är skyldig pengar.

Foto: Stina Stjernkvist, SVT

+1
20
+1
1
+1
0
+1
10
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS