Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kung Carl XVI Gustaf håller tal till nationen för att fira 50 år på tronen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen med hela svenska folket med jubileumsfirande och folkfest. Under fredagskvällen håller Kungen tal till nationen för att fira fem decennier som statschef. Talet direktsänds på SVT.

Under den första jubileumsdagen har Kungen och Kungafamiljen haft ett gediget program. På morgonen samlades Kungen och Kungafamiljen, Drottningen av Danmark, Drottning Anne-Marie och Kronprinsen och Kronprinsessan av Danmark för en minnesstund vid kung Gustaf VI Adolfs grav på den Kungl. Begravningsplatsen i Hagaparken.

På förmiddagen närvarade Kungafamiljen vid Te Deum i Slottskyrkan på Kungliga Slottet i Stockholm. Tacksägelsegudstjänsten hölls med anledning av högtidlighållandet av Kungens 50 år som statschef. Vid gudtjänsten medverkade förutom kungaparet, Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar, Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia samt Prinsessan Madeleine och Herr Chris O’Neill, talmannen, representanter från regering och riksdag, statschefer samt inbjudna gäster.

Kungafamiljen
Kungafamiljen i Vita havet på Kungliga Slottet 2023. Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Kungens tal till nationen

Kung Carl XVI Gustaf håller ett jubileumstal med anledning av firandet av hans 50 år som regent. Klockan 19.20 sänds jubileumstalet på SVT 1 och på SVT Play och därefter sänder SVT2 tal från jubileumsmiddagen varvat med återblickar från dagens jubileumsfirande.

Se talet på SVT Play

Folkfest med jubileumskonsert

Lördagens firande inleds med att Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia åker i kortege genom Stockholms city. Kortegen avslutas med att Kungaparet färdas i kungaslupen Vasaorden från Skeppsholmen till Logårdstrappan. Därefter väntar en jubileumskonsert med välkända artister för att göra en musikalisk resa under konungens fem decennier på tronen.

Även lördagens program direktsänds på SVT från klockan 13.30.

Foto: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna (överst)

+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS