Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kungaparet besöker mellanlänet i augusti

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELLANLÄNET

Kungaparet besöker länet, med fokus på mellanlänet, fredagen den 20 augusti.

Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande på måndagen.

Kungen och drottningen ska uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats – och bidragit – under den pågående pandemin.

Besöker alla län

Det var i höstas som kungen tog ett beslut om att medlemmar i kungafamiljen ska besöka samtliga län (21 stycken) i Sverige.

Han vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

“Jag ser fram emot att få välkomna kungaparet till länet”

PETER SANDWALL, LANDSHÖVDING

– Jag ser fram emot att få välkomna kungaparet till länet. Många verksamheter och individer i Kalmar län har drabbats hårt av pandemin – men det finns också flera som har lyckats ställa om och utveckla verksamheten. Vi fokuserar på det positiva och kommer att ge en bild av hela länet, trots att vi inte hinner besöka hela vårt avlånga län, säger landshövdingen Peter Sandwall.

Fokusområden

”Utgångspunkten är att samtliga besök ska följa ungefär samma struktur med besök inom ett antal fokusområden. Länsstyrelserna ansvarar för att sätta ihop ett program som innehåller besök med inriktning på bland annat vård- och omsorg, utbildning, näringsliv, kultur och idrott.

I Kalmar län kommer huvuddelen av programmet att förläggas till mellersta länet. Samtliga besök anpassas efter den pågående pandemin och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer”, skriver länsstyrelsen.

Foto: Kungl. Hovstaterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS