Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kvinna i rullstol livrädd för manlig hemtjänstpersonal

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

En hemtjänsttagare, en rullstolsburen kvinna i Oskarshamns kommun, blev livrädd när en storvuxen karl kom för att hjälpa henne.

Det berättar en anhörig till hemtjänsttagaren.

– Hon kände sig försvarslös. Och blöjan satt fel på henne – men hon vill inte att en karl ska ge sig ner där och rota. Mannen i fråga pratade dessutom dålig svenska. Han förstod inte vad hon sa när hon frågade om han kunde värma mat åt henne i mikrovågsugnen. Hon har tagit upp detta med hemtjänsten. ”Nu räcker det – du får inte klaga mer – vi bestämmer”, svarade de. Det är ju helt sjukt – hon betalar fullpris för hemtjänstinsatserna. Hon har rätt att ställa krav, säger den anhörige.

– Vart är vi på väg i det här landet? En kvinna måste ju få möjlighet att säga nej till manlig hemtjänstpersonal. Och är det inte en självklarhet att personalen ska kunna uttrycka sig begripligt på svenska? Arbetslösheten är hög i vårt land – det borde inte vara svårt att få tag i personal som kan språket.

– Och inte städar de ordentligt inom hemtjänsten heller, tillägger han.

FOTO: FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS