Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kvinnoförening i Oskarshamn får kommunbidrag

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

20 000 kronor.

Så mycket får Oskarshamns internationella kvinnoförening OliviA i kommunbidrag.

Pengarna är öronmärkta för genomförandet av utställningen Kvinnors röst – en utställning där utlandsfödda kvinnor berättar om sina livsresor till Sverige och Oskarshamn.

”OliviA fyller en viktig roll i vår kommun. Föreningen bjuder in kvinnor till mötesplatser och inte sällan är det också kvinnor vars röster inte hörs i andra sammanhang. I OliviA kan dessa få möjlighet att göra sina röster hörda”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMNS KOMMUN

– OliviA fyller en viktig roll i vår kommun. Föreningen bjuder in kvinnor till mötesplatser och inte sällan är det också kvinnor vars röster inte hörs i andra sammanhang. I OliviA kan dessa få möjlighet att göra sina röster hörda. Föreningen är också viktig i arbetet med att driva på för en fortsatt utveckling mot ett jämställt samhälle, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S). ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Bidragsbeslutet tas i kommunstyrelsens arbetsutskott den 1 juni.

”Naturlig mötesplats”

Utställningen beskrivs som en kulturell upplevelse som berör. Den ger en bild av hur livet ser ut för människor som vi lever tillsammans med – men många har inte lärt känna dem.

”Det blir en naturlig mötesplats, där det finns möjlighet till ökad förståelse för andra kulturer, likheter och olikheter mellan våra kulturer. Det ger också en insikt och förklaringar till invandring till Sverige, samt hur det är att lära sig främmande språk från grunden och att skapa sig ett nytt fungerande liv här i Sverige”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Bidraget är en del av en överenskommelse mellan majoritetspartierna i kommunen – Socialdemokraterna och Moderaterna.

Föreningen OliviA bildades i april 2007.  Föreningen vänder sig till kvinnor från alla länder.

FOTO: FREEPIK (Översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS