Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Läget är akut på Oskarshamns sjukhus”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Läget är akut på Oskarshamns sjukhus. Personal larmar via insändare om att ”ingen information ges och man verkar vilja att oron ska sprida sig och att rykten ska börja cirkulera”. Särskilt oroande är att sju läkare på medicinkliniken sagt upp sig med motiveringar som ”det finns ingen tid för återhämtning och det finns inte heller tillräcklig bemanning” samt ”på grund av schemat och arbetsfördelningen har jag känt både mycket stress och ångest” (Barometern-OT 26/7)”, skriver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på tisdagen.

– I kontakter med medier finns det även frustration över att beslut ofta sker utan samspel, senast i samband med flytt av medicinska intermediärvårdsplatser (MIMA) där personal menar att patienter kommer hamna i kläm, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i regionstyrelsens personalutskott.

– Larmen inifrån sjukhuset väcker flera frågor kring såväl nuläget som framtiden för Oskarshamns sjukhus. Vi möter många oroliga medborgare som undrar vad som händer och som politiskt förtroendevalda ska vi hållas uppdaterade inom de områden vi ansvarar för, säger Åsa Ottosson (M), ledamot i regionstyrelsens personalutskott.

– Vi begär därför att ordförande Lena Granath (V) snarast kallar till ett extra sammanträde med regionstyrelsens personalutskott för att få en ordentlig genomgång av situationen och hur man planerar att åtgärda de problem som medarbetare påpekat, säger Bo Karlsson (SD), vice ordförande i regionstyrelsens personalutskott.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS