Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Laila Naraghi (S): ”Enade vi stå, söndrade vi falla”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Laila Naraghi (S), riksdagsledamot från Oskarshamn, lyfte bland annat fram det starka samhällets revansch i sin 1 maj-appell.

Du kan se videoinslaget i sin helhet på Socialdemokraternas Facebooksida. Här återger vi appellen i textform:

”Kamrater och 1 maj-firare. Det är i tider som dessa vi prövas, som samhälle, som land och som medmänniskor. Det vi gör definierar oss, här och nu. Men det kommer också att definiera tiden vi lever i och åren som följer. När framtida generationer blickar tillbaka, hoppas jag att de ser all den kärlek som nu visas människor emellan och som skiner ikapp med vårsolen”, säger Laila Naraghi.

”Och att de också får se det starka samhällets revansch. Kamrater, under den senaste tiden har Sverige visat sig från sin bästa sida. Grannar hjälper varandra, enskilda avstår från det efterlängtade besöket hos morfar, men ringer en stund varje dag istället. Välfärdsarbetare i vård och omsorg, och annan samhällskritisk verksamhet, gör hjälteinsatser varje dag. Regeringen och oppositionen, och kommunerna landet runt, går samman och levererar historiska satsningar på vården, jobben och enskilda. Vi möter denna kris tillsammans. Enade vi stå, söndrade vi falla.”

”Det starka samhällets revansch”

”1 maj-firare. När vi har kommit igenom den här krisen, ska vi se till att göra det kommande decenniet till det starka samhällets revansch. Vi är många som länge har upplevt att samhället har dragit sig tillbaka och att utvecklingen har gått åt fel håll. Det finns starka krafter som vill att marknaden ska lösa allt mer av det som förut var demokratins uppgift. Statens och kommunernas.”

Men marknaden förmår inte att lösa det, betonar Laila Naraghi.

”Att hederligt väga intressen mot varandra och därefter fatta de beslut som är folkflertalet till gagn, det är vad vi socialdemokrater gör. Det har vi visat genom historien. Och det kommer vi att fortsätta att göra, till människans försvar.”

”Saknar att få träffa dig”

”Kamrater. Jag saknar att få träffa dig och många andra på ett vanligt 1 maj-firande. Med sol eller regn, med korv med bröd, och med musik, tal och fanor. Men vi misströstar inte. Vi organiserar oss. Detta ger oss kanske tillfälle att träffa dig som aldrig tidigare har firat 1 maj. Du är varmt välkommen till oss. Att dela den röda rosen med oss. Delta gärna i våra digitala aktiviteter i maj. Håll utkik i våra sociala medier. Alla är varmt välkomna. Medlem, eller du som är nyfiken på politik, på det starka samhällets roll och revansch. Avslutningsvis vill jag önska er alla en härliga 1 maj. Framåt tillsammans, kamrater. Framåt tillsammans.”

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Laila Naraghi (S), riksdagsledamot från Oskarshamn. FOTO: SVERIGES RIKSDAG
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS