Larsson (C): ”SD försöker plocka några billiga politiska poänger”

Larsson (C): ”SD försöker plocka några billiga politiska poänger”

2020-11-06 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Tidigare på fredagen gick Sverigedemokraternas fullmäktigegruppledare Michael Erlandsson till verbal attack mot de andra oppositionspartierna i Oskarshamns kommun.

”Det är tråkigt att Sverigedemokraterna och Michael Erlandsson väljer att gå i konflikt med oss i den övriga oppositionen i en fråga som vi i sak tycker likadant i”, säger Magnus Larsson (C).

”Det går tyvärr inte att tolka det på något annat sätt än att SD försöker plocka några billiga politiska poänger genom att återigen ta på sig sin berömda offerkofta.”

”Borde ställas till svars”

”Det är Moderaterna och Socialdemokraterna som är motståndare i den här frågan, det är dessa två partier som har lagt ner äldreboendet i Misterhult, det är dem som Sverigedemokraterna i likhet med oss i Centerpartiet borde ställa till svars för deras agerande”, betonar Magnus Larsson.

”Jag är övertygad om att våra medborgare är förståndiga nog för att inte gå på det spel som Erlandsson nu försöker spela.”

MAGNUS LARSSON (C)

”Centerpartiet har sedan socialnämnden tog beslutet om att utreda vilket boende på landsbygden som skulle stängas kämpat emot denna neddragning. Vi presenterade ett annat alternativ till nedläggningen av Misterhult, vi drev frågan i kommunfullmäktige om att inte lägga ner boendet. Vi kämpade för att kommunfullmäktige skulle fatta beslut om en folkomröstning och i vårt budgetförslag har vi lagt förslag om att öppna boendet igen genom att skjuta till pengar till socialnämndens budget.
Jag tror inte att någon tvivlar på var Centerpartiet står i frågan, vi har varit och är väldigt tydliga. Trots de dimridåer som Michael Erlandsson nu försöker sprida ut i syfte att vilseleda medborgarna. Jag är övertygad om att våra medborgare är förståndiga nog för att inte gå på det spel som Erlandsson nu försöker spela.”

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: