Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD): ”Det som är bra för IK Oskarshamn är även bra för oss som kommun”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Under tisdagseftermiddagen besökte Ungsvenskarna i kommunen ishallen i Oskarshamn tillsammans med oppositionsrådet Leif Axelsson (SD).

På plats i Be-Ge Hockey Center gick ungdomarna och oppositionsrådet igenom hur IK Oskarshamns verksamhet fungerar. De pratade även om klubbens framtidsförhoppningar.

En av de saker som IKO vill se är fler och tillgängligare träningstider för ungdomslag och elitlag – vilket kan åstadkommas med en ny evenemangsarena, betonar Ungsvenskarna i ett pressmeddelande.

”Att klubben säger det vi som parti länge förespråkat när det gäller en ny evenemangsarena tyder på att vår politik är förankrad i verkligheten”

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun

– Att klubben säger det vi som parti länge förespråkat när det gäller en ny evenemangsarena tyder på att vår politik är förankrad i verkligheten. Det är viktigt att vi som politiker lyssnar på vad de behöver och att vi faktiskt hjälper dem, så att både de som förening och vi som kommun kan växa. För det som är bra för IK Oskarshamn är även bra för oss som kommun i längden. Det absolut viktigaste är att vi har kommunens framtid i fokus när det gäller politik som förs och det har vi i Sverigedemokraterna, säger Leif Axelsson.

Leif Axelsson (SD)
Leif Axelsson (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén

”Ett av de problem representanten från IK Oskarshamn belyste var att det finns alldeles för dåliga möjligheter för ungdomarna att utvecklas inom hockeyn under gymnasietiden”, skriver Ungsvenskarna i pressmeddelandet.

”Jag tycker att det är väldigt synd att man från kommunens sida inte erbjuder möjligheter att kombinera sport och gymnasium på flera program”

Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun

– Jag tycker att det är väldigt synd att man från kommunens sida inte erbjuder möjligheter att kombinera sport och gymnasium på flera program. För tillfället erbjuds det endast på barn- och fritidsprogrammet och samhällskunskapsprogrammet – vilket gör att många elever antingen flyttar härifrån, för att spela på annan ort, eller slutar med hockeyn. Det tycker vi i Ungsvenskarna är väldigt synd, då det också gör att färre flyttar hit för att kombinera sport och studier. Varje år förlorar IK Oskarshamn på att det inte erbjuds bättre möjligheter, säger Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun.

Anton Liljegren Johansson, Ungsvenskarna och Sverigedemokraterna
Anton Liljegren Johansson, Ungsvenskarna. Arkivfoto: Peter A Rosén
Från vänster: Olivia L Johansson, Mathis Reinholz, Leif Axelsson och Anton Liljegren Johansson. Foto: Ungsvenskarna
Från vänster: Olivia L Johansson, Mathis Reinholz, Leif Axelsson och Anton Liljegren Johansson. Foto: Ungsvenskarna

+1
9
+1
0
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS