Leif Axelsson (SD): ”Vi tycker inte att kommuninvånarna ska straffbeskattas”

Leif Axelsson (SD): ”Vi tycker inte att kommuninvånarna ska straffbeskattas”

2021-11-11 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna säger nej till en skattehöjning i Oskarshamns kommun (läs om majoritetspartiernas skattehöjningsförslag här).

Det skriver partiet i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

”I ljuset av söndagens folkomröstning om äldreboendena i Misterhult har frågan om hur ett återöppnande bör finansieras fått fortsatt näring. Kommunmajoriteten vill finansiera ett återöppnande genom en skattehöjning, men detta tycker inte Sverigedemokraterna är en bra idé”. skriver partiet.

”Sverigedemokraterna vill ha en ansvarsfull öppning av boendena i Misterhult”

LEIF AXELSSON (SD)

– Sverigedemokraterna vill ha en ansvarsfull öppning av boendena i Misterhult och vill inte att denna hastas fram då öppningen av äldreboendena ska vara långsiktig och permanent. Innan en eventuell skattehöjning sker vill vi först att kommunen ser över om det är möjligt att omorganisera äldreboendena i centralorten för att hitta en annan finansiering. Precis så som vi föreslog i vårt budgetförslag 2019, säger gruppledaren Leif Axelsson (SD).

”I stället kommer Sverigedemokraterna föreslå kommunfullmäktige att ge socialnämnden i uppdrag att ta fram förslag på en omorganisation av äldreomsorgen i centralorten samt en plan för ett återöppnande av äldreboendena i Misterhult och att nämnden återkommer med denna senast juni 2022”, skriver SD.

– För oss i Sverigedemokraterna är det viktigt att vi återöppnar boendena i Misterhult på ett sådant sätt att det blir bra för våra äldre, våra medarbetare och vår kommun. Vi tycker inte att kommuninvånarna ska straffbeskattas för att de vill ha omsorg i hela kommunen. Låt oss i stället göra det förarbete som krävs, vända på myntet både en och två gånger innan vi beslutar oss om vilken finansiering som är den bästa, säger Leif Axelsson.

Hultgården. Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln med dina vänner: