Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leif Axelsson (SD) vill byta namn på en gata i Bockara

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

BOCKARA

En liten bit av Talldungevägen, den delen som går in mot församlingshemmet och kyrkan, i Bockara ska döpas om till Tores väg.

Det beslutet har en majoritet av politikerna i kommunstyrelsen tagit, efter att gatunamnsberedningen kommit med förslaget.

Men Bockarasonen och kommunstyrelseledamoten Leif Axelsson (SD) tycker att beslutet ska rivas upp. Han anser att Tore Nilssons väg är ett bättre namn.

Leif Axelsson (SD). Foto: Peter A Rosén

Vår tidning pratar med Leif Axelsson på plats i Bockara.

Han konstaterar att många i Facebookgruppen ”Bockara då och kanske nu” håller med honom om att Tore Nilssons väg är ett bättre namn än Tores väg.

“Heter den bara Tores väg, så kan det ju handla om vilken Tore som helst. Thore Skogman, Tore Svensson eller Tore Pettersson. Heter den Tore Nilssons väg, så vet man vilken Tore vi pratar om”

LEIF AXELSSON (SD), KOMMUNSTYRELSELEDAMOT

– Heter den bara Tores väg, så kan det ju handla om vilken Tore som helst. Thore Skogman, Tore Svensson eller Tore Pettersson. Heter den Tore Nilssons väg, så vet man vilken Tore vi pratar om. Jag kommer att skicka in en skrivelse till kommunstyrelsen, med en förhoppning om att det ska ändras, säger Leif Axelsson.

Tore Nilsson – som tyvärr inte lever längre – var en välkänd eldsjäl i Bockara. Tack vare honom kom församlingshemmet till, för att nämna ett exempel.

Han skrev dessutom en bok om Bockara.

“Det är bra att de uppmärksammar honom. Och heter vägen Tore Nilssons väg, så blir det riktigt”

PER OLOF HELLSTRÖM, BOCKARABO

– Det är bra att de uppmärksammar honom. Och heter vägen Tore Nilssons väg, så blir det riktigt. Det håller jag med om. Det ska vara hela namnet. Det har resonerats en del om detta, säger Per Olof Hellström, som bor på Kyrklyckegatan – ett kortare stenkast från Talldungevägen/Tores väg.

Per Olof Hellström i samspråk med Leif Axelsson.

Stefan Pettersson (M), som också har rötterna i Bockara, är med i gatunamnsberedningen och han säger så här:

– Vi kom fram till Tores väg. Han betydde mycket för kyrkan och för hela byn. Vi tycker att det är ett kort och bra namn på den lilla vägbiten. Alla i Bockara vet vem Tore var.

Församlingshemmet i Bockara kommer att ligga på Tores väg, eller möjligen Tore Nilssons väg, framöver. I dag hittar man församlingshemmet på Talldungevägen.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS