Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Leksands tränare Björn Hellkvist: ”Så jädra söta och fina”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

– De här tre poängen var så jädra söta och fina, säger Leksands tränare Björn Hellkvist efter 4–1-vinsten mot IK Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center.

– Jag har provat med Rögle, Malmö, Modo och Leksand. Men enda gångerna jag har vunnit i Oskarshamn, ja, det var när jag tränade Oskarshamn, säger Björn Hellkvist, som alltså kan jubla över sin allra första vinst i Oskarshamn som bortatränare.

”Nu utgick jag ifrån att det skulle gå åt helvete, ungefär. Jag hade en stoisk inställning till matchen”

BJÖRN HELLKVIST, TRÄNARE I LEKSAND

– Jag är jätteimponerad av killarna. Vi gjorde 60 rätt så solida minuter om vi tar bort de onödiga utvisningarna. Det var två bra lag som möttes. Ont om ytor och trångt. Det är skönare att ha Veronneau (Max, som var i IKO en sväng förra säsongen) i mitt lag än i motståndarlaget i spelvändningarna, kan jag säga. Vi hade en tydlig plan – vi ville ligga på Oskarshamn högt upp, och det gav betalt idag. Men det kräver en jäkla noggrannhet över 60 minuter, säger Björn Hellkvist, som berättar att han alltid har känt att han ska vinna när han kommer till Be-Ge Hockey Center.

Dock inte i dag.

– Nu utgick jag ifrån att det skulle gå åt helvete, ungefär. Jag hade en stoisk inställning till matchen, säger han.

”Det som dödade oss var powerplayspelet”

MATHIAS TJÄRNQVIST, ASSISTERANDE TRÄNARE I IKO

Mathias Tjärnqvist, assisterande tränare i IKO med ansvar för forwardsspelarna, säger så här:

– Vi kom ut bra. Fem mot fem-spelet var väldigt bra. Leksand är ett bra lag och det som dödade oss var powerplay-spelet. Gör man inget mål framåt, och släpper in ett bakåt, så kostar det. Vi hade även lägen i fem mot tre-spelet. Nej, det var framför allt mindre bra i våra numerära överlägen. Det var akilleshälen i dag. När man får så många lägen, så måste man trycka in någon puck (IKO hade fyra numerära överlägen och Leksand hade ett – och gästerna gjorde ett mål i boxplay).

Mathias Tjärnqvist lyfter fram kedjan med Mikkel Øby-Olsen, Joakim Thelin och Hampus Plato.

– De gjorde ett fantastiskt bra jobb. Det gjorde även ”Baggen”, ”Dahla” och ”Enga” (Daniel Muzito-Bagenda, John Dahlström och Jonas Engström).

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS