Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Lena Granath (V): “Därför är jag extra nöjd”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”En ansvarstagande budget ställs mot olika luftslott”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – de styrande partierna i Region Kalmar län – i ett pressmeddelande på onsdagen.

Partierna fortsätter:

”Det kan vi konstatera efter att alla inledningsanföranden är gjorda på årets budgetfullmäktige i Region Kalmar län. Oppositionens företrädare ägnade mer tid åt att prata om majoritetens förslag än om sina egna förslag. Detta ser vi som ett bevis på att de är medvetna om att deras tunnor är tomma och inte kan göra annat än att skramla högt.”

– Vi i SCV-majoriteten genomför endast satsningar som vi tydligt kan finansiera krona för krona. Vi har sparat i ladorna vilket gör att vi nu kan nyttja det för att hålla i vår ekonomi utan att behöva göra stora neddragningar. Vi håller också i miljardinvesteringar på våra sjukhusområden och hälsocentraler helt utan att ta externa lån. Vi ser också till att satsa på att stärka medarbetarna som arbetar i dygnet-runt-verksamheter och den nära vården, säger regionstyrelsen ordförande Angelica Katsanidou (S).

“Stora utmaningar”

– Vi står inför stora ekonomiska utmaningar under kommande år och då krävs ett ledarskap som tar ansvar och som inte bygger olika luftslott. I majoritetens förslag så tar vi det ansvaret men vi satsar också bland annat på nära vård, på hälsosamtal för de som fyller 40-, 50- och 60 år. Vi satsar också på våra barn och unga genom att införa hälsokoordinatörer inom mödravården, på digital ungdomsmottagning och på att korta köerna för utredningar inom barn- och ungdomspsykiatrin, säger Karin Helmersson (C), regionråd och vice ordförande i regionstyrelsen.

“Tydliga prioriteringar”

– Även om förutsättningarna för denna regionplan inte är de bästa så tar vi ändå ansvar med tydliga prioriteringar. Det handlar bland annat om en tillgänglig vård med hög kvalitet, satsningar på medarbetarna och en hållbar grön omställning. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och de behöver bli lyssnade på. Därför är jag extra nöjd med den satsning på 30 miljoner som vi gör på dygnet-runt-verksamheten, säger Lena Granath (V), regionråd (bilden).

Foto: Vänsterpartiet

Grafik: Vänsterpartiet

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS