Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Linda Fleetwood (V): “Inte seriöst”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

På måndagen presenterade den styrande majoriteten i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna – budgetförslaget och regionplanen för de kommande åren.

Vänsterpartiet reagerar på att det sparas och slimmas – trots högre skatteunderlagstillväxt och att regionen har en hårt ansträngd verksamhet på grund av pandemin.

– Det finns ingen luft i systemet – det har denna pandemi visat med stor tydlighet. Att då lägga sparkrav på alla regionens verksamheter är inte seriöst. Särskilt inte när vi har en stark ekonomi, förbättrad prognos och konjunkturuppgång. Låt vara medarbetare få återhämta sig och verksamheterna utvecklas i stället för att spara, säger oppositionsrådet Linda Fleetwood (V).

“De skriver om klimatanpassningar och digitalisering, men hävdar bestämt i medier nödvändigheten av att kunna flyga till Stockholm”

LINDA FLEETWOOD (V)

”Majoriteten i regionen säger att de vill fortsätta med det inledde arbetet om att bli fossilbränslefria till 2030 – och menar samtidigt att ägandet av en flygplats kommer att skynda på omställningen och göra flygande fossilbränslefritt redan 2030”, skriver Vänsterpartiet.

– Sedan försöker majoriteten återigen med trolleritrick då de skriver att regionen ska vara helt fossilbränslefritt 2030 och försöker på allvar hävda att all flygtrafik på Kalmar Öland Airport kommer att vara fossilbränslefri om drygt åtta år, säger Linda Fleetwood.

Klimatkrisen är akut och grön omställning är avgörande under de närmsta åren, betonar Vänsterpartiet.

– De skriver om klimatanpassningar och digitalisering, men hävdar bestämt i medier nödvändigheten av att kunna flyga till Stockholm på endagarsmöten. Det är lika trovärdigt som när de skriver om att påskynda omställningen till cirkulär ekonomi och hållbarhet samtidigt som de premierar ökad tillväxt och konsumtion, säger Linda Fleetwood.

Foto: Vänsterpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS