LISTA: ON betygsätter några av de lokala valaffischerna i Oskarshamns kommun

LISTA: ON betygsätter några av de lokala valaffischerna i Oskarshamns kommun

2022-08-14 Av av Caroline Andersson
OSKARSHAMN

Hur har de politiska partierna i Oskarshamns kommun lyckats knyta ihop budskap och bild på årets valaffischer? ON:s tvåpersonersjury har betygsatt sju av dem:

  1. Kristdemokraternas skylt med rubriken ”Redo ge Oskarshamn ett nytt styre” – tillsammans med en bild på Rebecka Englund och oppositionsrådet Ingemar Lennartsson, som tillsammans leder en cykel på en grusväg. Motivering: ”Bild och budskap i perfekt samklang”.
Foto: Peter A Rosén

2. Socialdemokraternas skylt med rubriken ”Behåll och utveckla Sveriges bästa sjukhus som finns i Oskarshamn” – tillsammans med en bild på regionrådet Peter Wretlund. Motivering: ”Kraftfullt och konkret budskap”.

Foto: Peter A Rosén

3. Centerpartiets skylt med rubriken ”Korta köerna till BUP – inför vårdval, för varje barns bästa!” – tillsammans med en bild på regionfullmäktigekandidaten Magnus Larsson. Motivering: ”Kärnfullt och viktigt, men lite för lång text”.

Foto: Peter A Rosén

4. Moderaternas skylt med rubriken ”Det ska vara enkelt och tryggt att leva i Oskarshamn” – tillsammans med en bild på kommunalrådet Lucas Lodge. Motivering: ”Klassiskt och lättförståeligt moderatbudskap”.

Foto: Peter A Rosén

5. Vänsterpartiets skylt med rubriken ”Garant för jämlikt Oskarshamn” – med en bild på Fredrik Jonasson och Lena Granath. Motivering: ”Klassiskt vänsterbudskap – skylten kunde dock ha varit snyggare.”

Foto: Peter A Rosén

6. Liberalernas skylt med rubriken ”Särskilda undervisningsgrupper. Alla barn som behöver ska få extra resurser att klara skolan” – tillsammans med en bild på Pontus Welin. ”Klassiskt liberalt budskap – men ett minus för att texten är för lång, vilket innebär att den kan utgöra en trafikfara (den står vid Mittcirkeln-rondellen i Oskarshamn).”

Foto: Peter A Rosén

7. Sverigedemokraternas skylt med rubriken ”Sänkta bränslepriser – och inget snack”.  ”Ganska stort misslyckande. Ljusa färger på ljus botten, vilket gör det svårläsligt. Bilden har svag koppling till ämnet. Fordonet i bakgrunden syns knappt.”

Foto: Peter A Rosén

Jury: Caroline Andersson och Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: