Livsviktig seger för IF Ariel

KRISTDALA

Fredagsmötet mellan IF Ariel och tabelltrean Tranås blev en riktig holmgång där tremålsskytten Gustav Hagman avgjorde i powerplay med fyra minuter kvar.

– En riktig laginsats, konstaterar Tobias Roth, spelande tränare i Ariel.

Ariel, som kämpar för nytt kontrakt, brottades med målvaktsbekymmer före matchen – men räddades av Stefan Helander som lade av med innebandy för ett par år sedan.

Kung i Kristdala

– Han har inte gjort en träning på flera år, men han gjorde flera fantastiska räddningar. Ingen tvekan om vem som är kung i Kristdala ikväll, berömmer Roth.

Matchen var oerhört jämn, inget av lagen hade ledningen med mer än ett mål. Dessutom präglades matchbilden av många utvisningar.

– Tyckte nog att domarna var lite petiga, sedan blev det lite grinigt och de tog många dubbelutvisningar.

– Men vi lyckas hålla fokus på det vi ska göra för det mesta och när vi hamnar i boxplay löser vi det på ett bra sätt, summerar Roth.

Efterlängtat

Avgörandet kom föga förvånande när Ariel fick chansen i powerplay knappa kvarten in i sista perioden. Gustav Hagman smällde in sitt tredje mål för kvällen fram till 7–6 och sedan kunde hemmalaget hålla undan till en lika efterlängtad som nödvändig seger.

Jagande Vimmerby skrällde nämligen mot serieledande Westervik och hade inte Ariel vunnit hade man legat på fel sida nedflyttningsstrecket.

– Det är ju lite smolk i glädjebägaren att Vimmerby vann, men vi kan bara göra vårt och spelar vi så här kan vi slå Forseum och Fliseryd också.

­– Idag visar vi riktig Ariel-anda, alla ställer upp för varandra och gör ett gediget jobb, avslutar Roth.