Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Luleås lagkapten Erik Gustafsson om Oscar Engsund i IK Oskarshamn: “En av SHL:s bästa backar”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

Första omgången

IK Oskarshamn – Luleå 3–2, efter straffar (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0)

Mål, IKO: Lukas Jasek 2, Logan Hutsko.

Mål, Luleå: Erik Gustafsson, Pontus Andreasson.

Hur var det att ha Oscar Engsund på motståndarsidan?

ON ställer frågan till Luleås lagkapten Erik Gustafsson efter torsdagskvällens match i ett fullsatt Be-Ge Hockey Center, där IK Oskarshamn vann med 3–2, efter straffar.

– Det är tråkigt – ett supertapp för oss. Jag tycker att han är en av SHL:s bästa backar. Absolut den bäste defensive backen. Och hans puckhantering är underskattad. Han är dessutom en grym kille, säger Erik Gustafsson, som gjorde Luleås 1–0-mål i den andra perioden.

– Det var tråkigt att se honom byta – men jag förstår honom. I Oskarshamn får de vara glada för att han vänder hemåt och spelar här. Det var kul att se honom i dag i alla fall.

Erik Gustafsson, Luleå
Erik Gustafsson, lagkapten i Luleå. Foto: Pierre Stjernfeldt

Har du hunnit prata med honom?

– Inte efter matchen – men jag träffade honom på SHL:s pressträff. Då gnabbades vi lite grand. Och nu ska jag träffa honom efter matchen och tjöta lite innan vi sätter oss på bussen, svarar Erik Gustafsson.

Här var det många som trodde att Oscar skulle vara övertänd i kväll – men han var ganska lugn…

– Ja, han var ju nervös i och med att han mötte oss, säger Erik Gustafsson och skrattar.

Oscar Engsund, IK Oskarshamn
Oscar Engsund, IK Oskarshamns lagkapten. Foto: Pierre Stjernfeldt

Vad säger du om matchen?

– Hyggligt jämn första – Oskarshamn var kanske lite bättre, sedan dominerade vi totalt i andra. Vi borde kanske ha hängt dit fler puckar och fått en liten kudde att gå på inför tredje. I tredje bjöd vi på två kassar och gav bort momentum lite grand. Vi tog över igen, men sedan fick vi femminutersutvisningen – och då var det bara att försöka rädda poängen.

“Supportrarna sjunger och det är tjo och tjim”

Luleås lagkapten Erik Gustafsson om att spela i Oskarshamn

Hur är det att spela här i Oskarshamn?

– Kul! Det är alltid mycket folk och bra tryck på läktarna. Supportrarna sjunger och det är tjo och tjim. Oskarshamn är ett halvläskigt lag att möta – de ligger lite på rulle och spelar på ett speciellt sätt. Sedan har de gott om spetskvaliteter. Det är alltid roliga matcher, men man vet aldrig riktigt hur matchbilden kommer att se ut.

Hur går det för IKO, tror du?

– Svårt att säga – men det är ett gediget lag som har arbetat sig in i SHL på ett bra sätt. Jag gillar verkligen ledningens sätt att styra klubben. Och tränarstaben verkar vara otroligt sammansvetsad. De har en bra grund att stå på nu. Deras tuffaste år ligger bakom dem. Men serien är så pass jämn, så det gäller att vara på tå hela tiden. Utifrån dagens match så kan jag konstatera att Oskarshamn är ett helgjutet lag. Varje gång man möter dem så gäller det att vara med. Det tror jag att alla kommer att få känna på. Jag tror definitivt att Oskarshamn går till slutspel – sedan får man se hur det går. Men det är så pass tajt att de kan hamna var som helst.

“Jag hoppas på topp-fyra”

Hur går det för Luleå?

– Jag hoppas på topp-fyra. Sedan kan vi gå in i slutspelet med en bra känsla. Men det är långt dit, det är en lång process – och det är mycket som ska göras.

Det kanske är dags för ett nytt Luleå-guld igen (klubben tog sitt första och enda SM-guld 1996)?

– Ja, jag hoppas ju det – det är därför man spelar. Men det är mycket som ska göras innan dess, som sagt var. Men vi har en grupp nu som är villig att göra jobbet och som vill jobba för varandra. Det är steg ett i det hela. Sedan måste man få det att sitta, säger Erik Gustafsson.

Erik Gustafsson, Luleå
Erik Gustafsson hoppas förstås på ett Luleå-guld. Foto. Pierre Stjernfeldt
+1
7
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS