Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Magnus Larsson (C) om det största hotet mot Oskarshamns sjukhus: Då är lasarettets dagar räknade

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Regionfullmäktigekandidaten Magnus Larsson (C) reagerade när han läste vad Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) sa om Oskarshamns sjukhus i ON på tisdagen.

– Vart fjärde år är Oskarshamns sjukhus nedläggningshotat – i alla fall om man ska tro på Kristdemokraternas regionala valprogram, säger han.

– Sanningen är dock att det inte har funnits några nedläggningsförslag på många, många år. Sjukhuset ska utvecklas – det är vi överens om, Chatrine och jag.

– Det bedrivs mycket bra vård på vårt sjukhus – och den ska vi slå vakt om, och utveckla ytterligare, säger Magnus Larsson.

“Sanningen är den att Chatrine och Kristdemokraterna talar med kluvna tungor”

MAGNUS LARSSON (C), REGIONFULLMÄKTIGEKANDIDAT

Han fortsätter:

– Men sanningen är den att Chatrine och Kristdemokraterna talar med kluvna tungor. Sanningen är den att det är Kristdemokraternas centraliseringspolitik som är det största hotet mot Oskarshamns sjukhus. Skulle sjukvården bli statligt styrd, så som Kristdemokraterna vill, så kan vi vara säkra på att sjukhusets dagar är räknade.

– När en central styrning i Stockholm blir verklighet, så kommer sjukhuset och invånarna i mellanlänet att förvandlas till siffror på ett papper – till kronor och ören. Och då kommer vi ses som en icke försvarbar kostnad.

“Inte avveckla det”

– Vi har på senare år sett flera exempel på detta – och man frågar sig om det exempelvis är Försäkringskassans närvaro i mellanlänet som Chatrine har som förebild? Eller är det Arbetsförmedlingen – eller Skatteverket? Samtliga är tydliga exempel på vad som händer när statlig styrning får råda. För mig som oskarshamnare betyder sjukhuset oerhört mycket – och för mig och Centerpartiet är det självklart att besluten ska fattas så nära medborgare som berörs som möjligt. Det är då vi på allvar kan utveckla Oskarshamns sjukhus, inte avveckla det, säger Magnus Larsson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS