Malin Sjölander (M): ”Det är beklämmande”

Malin Sjölander (M): ”Det är beklämmande”

2022-11-01 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET


”Tomma tunnor skramlar mest har aldrig varit mer passande. Regionmajoritetens uttalanden är pinsamma och rena lögner. Man kan bara ställa sig frågan om det finns några gränser för Socialdemokraternas, Centerpartiets och Vänsterpartiets desperata lögner? Sittande regionmajoritet gav upp redan innan den tillträdde, inte minst med tanke på att inga av deras vallöften finns med i deras budget”, skriver Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna i ett pressmeddelande, med anledning av Angelica Katsanidous uttalande, som publicerades i Oskarshamns-Nytt på måndagen (läs den artikeln här).

– Det är beklämmande och visar på ett djupt ointresse för det politiska arbetet att läsa de uttalande som ledartrojkan i regionmajoriteten öser ur sig om oppositionen. Vi undrar om de överhuvudtaget läst vårt förslag, eller om de väljer att slentrianmässigt kasta alla våra förbättringsförslag på soptippen? Katsanidou, med flera, talar om att ta ansvar. Varför har hon då konsekvent under fyra år vägrat att se över hela regionens ekonomi? Nu står vi på ruinens brant, och det fulla ansvaret för detta vilar på Socialdemokraterna. De ekonomiska konsekvenserna av detta kommer tyvärr i slutändan landa på länsborna, som återigen åker på en ovälkommen skattehöjning inom bara några år, säger Malin Sjölander (M), som är oppositionsråd och vice ordförande i regionstyrelsen i Region Kalmar län.

Malin Sjölander (M)
Malin Sjölander (M). Foto: Peter A Rosén

– Aldrig förut har man lyssnat till en majoritet som tar i så från tårna i sin kritik mot en oppositionsbudget. Vi som har viss insikt i arbetet vet varför. De själva har nämligen lagt en svekbudget. Inga av deras vallöften finns med i budgeteb och för att dölja detta misslyckande åtminstone för sina egna väljare så är strategin att skrika så högt man kan mot oppositionen. När vi vill använda avsett statsbidrag till att öppna fler vårdplatser så ropar S, C och V att förslaget är ofinansierat. När vi lägger förslag om att inleda ett arbete med civilsamhället för att ta upp kampen mot den ofrivilliga ensamheten så kallar S, C och V detta för luftslott. Vad är detta? Tja, kanske ett uttryck från en politisk majoritet som redan efter några veckor inte mår så bra, säger Jimmy Loord (KD), oppositionsråd och ledamot i regionstyrelsen.

Jimmy Loord (KD)
Jimmy Loord (KD). Foto: Peter A Rosén

– Den nya vänstermajoriteten pratade i valrörelsen om stora och kostsamma reformer utan finansiering, och lägger nu en budget helt utan dessa och menar att det är att ta ansvar för regionen och regionens ekonomi. Centerpartiets stora vallöfte om vårdval BUP, en liberal valfrihetsreform, försvann också i samma sekund som de satte sig i styret med två andra vänsterpartier. Dubbelmoralen från samtliga majoritetspartier är anmärkningsvärd, säger Johanna Wyckman (L), ersättare regionstyrelsen.

Johanna Wyckman (L)
Johanna Wyckman (L). Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: