Man i Mönsterås kommun dömd för flera brott

Man i Mönsterås kommun dömd för flera brott

2023-02-06 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

MÖNSTERÅS KOMMUN

En man i 40-årsåldern, med adress i Mönsterås kommun, döms till fängelse i ett år och tre månader för fyra fall av barnfridsbrott, grov kvinnofridskränkning, ringa misshandel och brott mot vapenlagen.

Han ska betala drygt 187 000 kronor i skadestånd, fördelat på tre personer.

Det var under en period förra året som han hotade kvinnan som han bodde tillsammans med under äktenskapsliknande former.

Han ska bland annat ha hållit en kniv framför henne i parets gemensamma bostad i en annan kommun i länet samtidigt som han sa att han skulle hugga/snitt henne.

Han ska också ha hotat att skjuta henne.

I början av november förra året ska han ha tryckt upp henne mot ett kylskåp i parets bostad i Mönsterås kommun och tagit strupgrepp på henne.

Några dagar senare ska han ha slagit henne med knuten näve.

Och i mitten av november ska han ha jagat henne med kniv och sagt att han skulle skjuta henne och trycka in en handgranat i munnen på henne och dra ur sprinten.

”Det har varit fråga om relationsvåld i hemmet och brott mot barn i deras hem och tingsrätten ser allvarligt på gärningarna”, står det i domen.

Den dömde – som greps, anhölls och häktades i mitten av november förra året – har förnekat gärningarna.

Sedan tidigare förekommer han under elva avsnitt i belastningsregistret, mellan åren 2003 och 2022.

”Flera avsnitt avser kontaktförbud.”

Senast, i slutet av oktober 2019, dömdes han av hovrätten för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, rattfylleri, ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Han fick ett fängelsestraff på ett år.

Dela gärna artikeln med dina vänner: