Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Man misshandlade sin bror – döms till fängelse för 15 brott

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 60-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, döms till ett fängelsestraff på två år och åtta månader för sammanlagt 15 brott – grov olovlig körning i sex fall, grov misshandel, rattfylleri i tre fall, ringa narkotikabrott i tre fall och grov vårdslöshet i trafik i två fall.

Den dömde ska betala ett skadestånd på 37 000 kronor till sin bror, som han misshandlade i slutet av juli 2021.

Flera slag utdelades mot hans huvud, ansikte och kropp – den misshandlade brodern blev även slagen då han låg på marken. Han fick hjärnblödning under den hårda hjärnhinnan och förlorade medvetandet. Han blödde från mun och näsa och hade sårskador och smärta. Efter misshandeln kvarstår besvär som yrsel, balansrubbningar och känselbortfall.

Beslagtagna bilar och beslagtagen narkotika förverkas från den dömde.

Den dömde har bland annat kört bil i cirka 140 kilometer i timmen utanför förskolan i Påskallavik, där högsta tillåtna hastighet är 30 kilometer i timmen. Det var i slutet av mars förra året.

Tvingades hoppa åt sidan

Vid samma tillfälle körde han i omkring 130 kilometer i timmen på grusvägar och var nära att kollidera med en traktor och nära att köra på fotgängare, som tvingades hoppa åt sidan.

Han körde också rakt ut på E22:an utan att iaktta stopplikten.

Till följd av en häftig inbromsning avslutades färden med en kollision mellan den dömdes bil och den efterföljande polisbilen.

I februari förra året struntade han i att stanna på polismans tecken – och försökte i stället köra ifrån polisen på riksväg 37, mellan Bockara och Oskarshamn.

Han körde i hastigheter över 220 kilometer i timmen och gjorde flera farliga omkörningar av bilar och lastbilar, trots mötande trafik, kurvor och dålig sikt. Färden avslutades efter att polisen lyckades preja den dömdes bil från vägen.

33 avsnitt i belastningsregistret

Den dömde har förnekat grov misshandel, men vidgått ett slag med öppen hand.

Han har erkänt övriga brott, dock under invändning att de två fallen av vårdslöshet i trafik inte bör bedömas som grova.

Han har också bestridit skadeståndsyrkandet.

Den dömde förekommer under 33 avsnitt i belastningsregistret – det handlar mest om narkotika- och trafikbrottslighet.

I april 2021 dömdes han till två månaders fängelse för sådana brott.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
7

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS