Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mejl till Oskarshamns kommun: “Ni har nu stängt simhallen mellan klockan 10:00 och 14:00 – varför?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Ni har nu stängt simhallen/gymmet mellan klockan 10:00 och 14:00. Varför? Med tanke på alla som inte jobbar kontorstider så blir det plötsligt helt omöjligt att hinna med att gå före 10 eller efter 14. De som jobbar kvällar/nätter måste sova på förmiddagen och behöver ta hand om hem och barn på eftermiddagen”, skriver en person i ett e-postmeddelande till Daniel Stenberg, som är fritidschef i Oskarshamns kommun.

Han svarar så här i ett mejl:

”Anledningen till de förändrade öppettiderna har i grunden att göra med de förändrade reglerna gällande arbetstidslagen, som skärptes från 1 oktober där vi tvingats se över personalens dygns- och veckovila. Dessa förändringar innebär att en justering av våra öppettider var oundvikligt på grund av schemaförändring för personalen. Vi har många öppettider per vecka att bemanna och skulle vi ha behållit de tidigare öppettiderna så hade vi behövt att utöka personalstyrkan, vilket inte är möjligt.  När detta blev känt för oss startade vi ett arbete med att klargöra vilka förändringar som behövdes göras och var vi kunde genomföra dessa. Vi tittade på vår besöksstatisk och baserat på att antalet besökare i anläggningen mellan 10.00 och 14.00 utmärkte sig negativt (med väldigt få besökare) valde vi att gå den vägen för att påverka så få besökare som möjligt. Vi har många besökare mellan 06.00 och 10.00 och störst antal från 16.00 och framåt under vardagarna. Vi såg också möjligheter med förändringen av arbetstidslagen. Dels kunde vi fylla ett behov som inte tidigare hunnits i kommunen, att erbjuda skolorna i kommunen simundervisning med simlärare under skoltid (vilket vi nu kan göra mellan 10.00 och 14.00 ihop med stöd av anläggningen, då det inte är lika personalkrävande). Även fler platser i den ”allmänna” simskolan har ökat. Vi har också kunnat utöka och erbjuda morgontider från tre till fyra dagar. Vi har också utökat personalnärvaron på de tiderna när många besöker simhallen för att kunna erbjuda en anläggning med ännu bättre säkerhet. Jag vill också förtydliga att gymmet inte är påverkat av simhallens förändrade öppettider. Gymmet har öppet alla dagar 05–23 och mellan 10.00 och 14.00 (måndag-torsdag) finns möjlighet till dusch och ombyte för gäster på gymmet.”

Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun
Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Ses över årligen

Personen som har mejlat Daniel Stenberg undrar också varför årskortspriserna är oförändrade trots att öppettiderna har ändrats.

”Priserna från första början är inte baserade på antalet timmar i veckan anläggningen hålls öppen, därav är priserna på årskorten inte justerade. Våra taxor ses över årligen, men vi har i detta läget heller inte valt att höja taxorna framöver utan de kommer att ligga kvar på samma nivå även under 2024”, skriver Daniel Stenberg i svaret.

“Inte okej”

”Nu när energipriserna inte är lika drastiska som tidigare så är vi många som undrar varför bastun inne i omklädningsrummen fortfarande är stängda? Det är inte okej att småtjejer och killar ska sitta inne i den mixade bastun med mörka rutor av kända anledningar.  Vi föreslår att ni stänger den mixade istället om det nu är viktigt för ekonomin”, skriver personen vidare i mejlet till fritidschefen.

”Dam- och herrbastu kommer att återöppnas vissa timmar i veckan från vecka 44. Antalet timmar i veckan våra bastur hålls öppna kommer alltså att öka. Dock kommer den gemensamma bastun att hållas stängd några timmar i veckan som del i återöppnade av dam- och herrbastun. Exakt vilka tider våra bastur kommer vara öppna kommer publiceras på vår hemsida inom de närmsta dagar”, skriver Daniel Stenberg.

Ger beröm

Personen som har mejlat till fritidschefen avslutar e-postmeddelandet med att berömma Arena Oskarshamn.

”Bland det finaste jag sett, faktiskt, i Sverige. Fyller alla funktioner och önskemål och väl värd att besöka med hela familjen. Var rädd om den.”

”Stort tack för dina avslutande positiva ord om vår simhall, det värmer att höra”, skriver Daniel Stenberg i svaret.

Foto: Dzenana Basic/Oskarshamns kommun (överst)

+1
4
+1
0
+1
1
+1
6
+1
0
+1
0
+1
10

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS