Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: En självklar finalist och en hiphop-skräll

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRÖNIKA

Klara Hammarström var svenska folkets favorit och tog den första finalplatsen. Sedan blev det en riktig skräll och MEDINA fick den andra platsen i finalen.

Mellan Anna Bergendahl och Klara Hammarströms bidrag blev allt ett enda stort ”Eh?”. Det hann hända en hel del mellan de båda power-kvinnornas låtar, men inget som höll någon vidare klass.

Lillasyster lyckades göra en rocklåt mesig. Malin Christin satt vid ett piano och tyckte det var synd om någon. Två snubbar sjöng opera och lyckades bjuda på mer tempo än hiphop-duon MEDINA, som bara drog ner stämningen med sina klyschiga texter. Angelinos ”The End” blev ett litet lyft i allt detta.

Först till final gick Klara Hammarström, inte mer än rätt. Efter det kom en mellanakt med svenska mello-klassiker på italienska. Ett roligt grepp och en snygg hyllning till Italien som håller i Eurovision i år.

Vad hände sen? Efter att alla poäng delats ut så tog MEDINA den sista finalplatsen, det var nog ingen som hade väntat sig det. Anna Bergendahls mäktiga country-poplåt fick se sig besegrad och tog en snöplig semifinalplats, hoppas hon tar sig vidare därifrån. Lillasyster fick den andra semifinalplatsen och får rocka vidare nästa vecka.

Recension av kvällens bidrag

Anna Bergendahl

1. Higher Power – Anna Bergendahl

Betyg 4 av 5

”Higher Power” påminner om Annas tidigare låtar. Hon har alltid ställt upp i tävlingen med bidrag av kvalité och detta är inget undantag. Denna låt är en häftig country-popdänga och showen är riktigt mäktig. Det blir kraftfullt med blixtar och hästar som dundrar förbi på en skärm bakom Anna. Gick vidare till semifinal men var helt klart värd en finalplats.

Lillasyster

2. Till Our Days Are Over – Lillasyster

Betyg 2 av 5

Rock och schlager är ingen bra kombo. Pondusen försvinner när det ska blandas in slingor av schlager. Lillasyster tävlade även förra året och det bidraget var betydligt bättre. Gick vidare till semifinal.

Malin Christin

3. Synd om dig- Malin Christin

Betyg 2 av 5

”Synd om dig” är en vacker låt men refrängen är lite väl tjatig. Det påminner om Molly Sandéns sound och Malin Christin sjunger fint. Men den känns ganska diskret i tävlingen. Det finns andra ballader i år som har stuckit ut mer.

Tenori

4. La Stella – Tenori

Betyg 1 av 5

När Malena Ernman vann med sin pop-opera ”La Voix” 2009 så tyckte nog många med mig att det var något nytt och häftigt att skicka till Eurovison, men tji fick vi. Den slutade på plats 21 av 25 i finalen. ”La Stella” är en betydligt sämre upprepning och jag blir bara övertygad om att opera hör inte hemma i mello.

Medina

5. In i dimman – MEDINA

Betyg 1 av 5

Jag tycker om MEDINA och deras medryckande låtar som blivit stora hits. Men vad är detta? ”In i dimman” består av sega verser och jag tycker inte refrängen lyfter. Texten är bara massa klyschor som ”Leva som att morgondagen inte finns” och ”Dansa tills vi dör”. Gick konstigt nog vidare till final.

Angelino

6. The End – Angelino

Betyg 3 av 5

Jag tycker Angelinos sound känns som en blandning av Paul Rey och Victor Crone, det blir en bra mix. ”The End” kan nog bli populär utanför tävlingen och kanske blir det ett genomslag för Angelino som artist.

Klara Hammarström

7. Run To The Hills – Klara Hammarström

Betyg 4 av 5

Detta är en härlig poplåt gjord för dansgolvet. En eloge till Klara Hammarström. ”Run To The Hills” kan inte vara lätt att sjunga men hon gör det bra. Klara bjuder på en snygg show och ser väldigt tuff ut med en action-figur outfit. Gick vidare till final.

Läsarfråga

Var det rätt bidrag som gick vidare till final?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS