Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mellokrönika: Vilka tar sig vidare från semifinalen?

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KRÖNIKA

Andra chansen och duellerna har tagits bort. Istället blir det en semifinal där åtta bidrag har delats upp i två grupper. Men spänningen i denna del av Melodifestivalen brukar utebli. Genom åren har endast ett bidrag tagit sig från Andra chansen och vunnit hela tävlingen.

Skönt att SVT äntligen tagit bort alla dueller, det blev ett enda stort virrvarr av röstningar hit och dit. Tidigare har det varit fyra dueller där två bidrag mötts i varje duell och en har gått vidare till final. Att två helt olika låtar har ställts mot varandra har känts både märkligt och ganska orättvist mot artisterna.

När jag hörde att det skulle bli en semifinal så hoppades jag att alla bidrag skulle få tävla mot varandra, men så blev inte fallet. Istället har de åtta bidragen delats upp i två semifinaler genom en lottning. Totalt är det fyra bidrag som ska gå vidare, alltså två från varje grupp.

Samtidigt förstår jag varför SVT inte vill att semifinalen ska se ut som en vanlig deltävling. Vi har redan hört alla låtar, så tv-tittandet blir ganska sporadiskt. Det skapar helt enkelt mer engagemang under hela kvällen när det blir två semifinaler, men inte någon vidare spänning. Detta delmoment av Melodifestivalen har aldrig varit någon nagelbitare. Det är bara ett bidrag som har gått vidare från Andra chansen som sedan vunnit hela tävlingen och det var 2013 när Robin Stjernberg vann med låten ”You”.

Semifinalens bidrag

När det gäller startfältet i den första semifinalen så tror jag att Alvaros ”Suave” blir svårslagen, han brukar vara populär bland tittarna. Tyvärr slår han nog ut Tone Sekelius som jag hellre hade sett i finalen. Anna Bergendahl känns given till att gå vidare, men jag trodde hon skulle gå direkt till final förra veckan så svenska folket kan överraska. Jag hoppas bara att vi slipper Danne Stråheds skånska reggae i finalen.

I den andra gruppen tror jag THEOZ är en given finalist. Han har många fans och är populär bland de yngre åldersgrupperna. Lisa Miskovsky var nära på att ta en finalplats i sin deltävling. Jag kikade på hur hennes låt låg till på strömningstjänsterna, och den ligger ganska långt ner på topplistorna. Frågan är om inte Cazzi Opeia , med ”I can’t get enough”, tar en plats i finalen istället. Lillasyster blev utslagna i andra chansen förra året och går nog inte vidare i år heller.

Bidragen som tippas till final

Alvaro Estrella

Suave – Alvaro Estrella

Betyg 3 av 5

Alvaro Estrella levererar som förväntat, ett mello-latino-pop bidrag. Man rycks med i det svängiga tempot. Dansen sitter, elden brinner och det blandas engelska och spanska hejvilt. Alvaro har lyckats ta sig vidare till final tidigare år och det gör han nog även denna gång.

Anna Bergendahl

Higher Power – Anna Bergendahl

Betyg 4 av 5

Anna har alltid ställt upp i tävlingen med bidrag av kvalité och detta är inget undantag. ”Higher Power” är en häftig country-popdänga. Det blir en snygg show med blixtar och hästar som dundrar förbi på en skärm. Hon har aldrig missat en final när hon deltagit, hoppas det förblir så.

Theoz

Som du vill – THEOZ

Betyg 3 av 5

Är det Danny Saucedos lillebror? Både låt och dans känns väldigt Danny-inspirerat. Låtens titel sjungs frekvent men det funkar ganska bra ändå. ”Som du vill” är en härlig poplåt och THEOZ showar loss på scenen med en grym energi.

Cazzi Opeia

I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia

Betyg 4 av 5

Det här var en överraskande bra låt. Jag visste inte mycket om Cazzi Opeia innan tävlingen men förstår varför hon har haft förstaplaceringar som låtskrivare på Billboard-listorna. Det är ett uppiggande bidrag med en cool show.

Vilket bidrag vill du ska gå vidare från semifinalen till finalen?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS