Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Melodifestivalen: Alla tävlande bidrag i lördagens andra deltävling

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

Smash Info Pieces och Lisa Ajax var de första att gå vidare till finalen i den första deltävlingen. Nu på lördag är det dags för deltävling nummer två. Två av de sex tävlande bidragen kommer att direktkvalificera sig till finalen och två bidrag får en ny chans.

Melodifestivalens programledare Carina Berg guidar tittarna genom alla tävlingens bidrag med Björn Gustafsson som komisk sidekick. Deltävlingen sänds från Scandinavium i Göteborg för tjugonde gången.

Förra veckan gick låtskrivaren Jimmy ”Joker” Thörnfeldt till final med sitt nionde bidrag i rad, vilket är ett nytt Melodifestivalrekord. I denna deltävling har han möjlighet att dryga ut rekordet om Maria Sur och LIAMOO skulle gå vidare. Båda bidragen har låga odds.

Så funkar årets röstning

Nytt för i år är att det är fem deltävlingar med totalt 30 bidrag. I varje deltävling tävlar sex bidrag. Två bidrag per deltävling tar sig direkt till finalen, två är kvar i tävlingen och två har tävlat färdigt. Det innebär att tio bidrag från deltävlingarna direktkvalificerar sig till finalen.

Röstning görs via telefon eller appen Melodifestivalen. I appen röstar man gratis på sina favoriter, läser på om bidragen och ser inlägg från artisterna. Här får tittaren veta allt som är aktuellt i Melodifestivalen och kan kolla på Mello-innehåll dygnet runt. Tippa resultatet och se om du hamnar på den prestigefyllda Top 100-listan, eller quizza mot andra för att se vem som kan mest om Melodifestivalen.

Bidrag i deltävling två

Maria Sur
Maria Sur. Foto: Janne Danielsson/SVT

1. Maria Sur – When I’m Gone

Upphov: Anderz Wrethov, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie ”Kill J” Aagaard, Maria Sur.

I Melodifestivalen 2023 gick ukrainska Maria Sur direkt till final med ”Never give up” och flest röster i sin deltävling. Det blev startskottet för hennes artistkarriär i Sverige. Sedan dess har hon hunnit med att gästa Rix FM Festival flera gånger och en hel turnésommar med Diggiloo som hann med 26 stopp mellan Ystad i söder och Höga Kusten i norr.

Engmans kapell
Engmans kapell. Foto: Janne Danielsson/SVT

2. Engmans kapell – Norrland

Upphov:  Larry Forsberg, Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg 

Melodifestivaldebuterande Engmans Kapell har under sina snart trettio år som band byggt sig en ansenlig följarskara, inte minst mellan Gnarp i norr och Tönnebro i söder. Med en stor spelglädje och tillika låtskatt turnerar hälsingebandet flitigt runt i landskapet och drar hundratals besökare till byar som ibland inte ens har lika många invånare. Kulmen varje år nås under HudikKalaset där Engmans agerat avslutningsakt under festivalens alla år. Med “Norrland” skickar Engmans Kapell en kärlekshälsning till hemtrakterna – en del av landet som utgör över hälften av Sveriges yta men där bara en tiondel av befolkningen bor.

Dear Sara
Dear Sara. Foto: Janne Danielsson/SVT

3. Dear Sara – The Silence After You

Upphov: Benjamin Rosenbohm,  Jonas Thander, Marcus Winther-John, Sara Nutti

Svensk-samiska artisten Dear Saras musik och texter har präglats av uppväxten i en renskötarfamilj i trakten runt Karesuando, nordost om Kiruna, men även av storstadslivet i Stockholm där hon nu bor. Som 16-åring förstod Sara att det var musiken hon ville satsa på och tog sig till Los Angeles för att pröva lyckan. Förutom att jobba med erfarna producenter fick hon resa, träffa nya människor och uppleva saker som var långt ifrån det hon vuxit upp med.

C-Joe
C-Joe. Foto: Janne Danielsson/SVT

4. C-Joe – Ahumma

Upphov: Charles Koroma, Diana Kambugu, Michael Didriksson, Palle Hammarlund, Tony Malm, Twice Ice

Afrobeats- och afropopartisten C-Joe är född i Sierra Leone och uppvuxen i Sverige. Som något av en pionjär inom svensk afrobeat har C-Joe etablerat sig både nationellt och internationellt genom Gävle-kollektivet G-Force. Han har en stark och tydlig artistisk profil, med hits som ”Love on the dance floor” och ”Money”. C-Joe levererar energifylld musik och liveframträdanden med en varm och härlig vibe. Han är mer än en artist: C-Joe är en musikalisk upptäcktsresande som förenar kulturer genom sin passion för musik.

LIAMOO
LIAMOO. Foto: Janne Danielsson/SVT

5. LIAMOO – Dragon

Upphov:  Anderz Wrethov, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie ”Kill J” Aagaard, LIAMOO

För LIMAOO blir det fjärde gången på Melodifestivalens scen. Efter genombrottet 2016 när Liam Cacatian Thomassen som 19-åring både vann Idol och svenska folkets hjärtan, kom debutsingeln ”Playing With Fire”. Debuten ”Last Breath” i Melodifestivalen 2018 följdes 2019 av duetten ”Hold You” (med Hanna Ferm) och 2022 av ”Bluffin”. 2023 deltog han som låtskrivare med ”Royals” framförd av Paul Rey.

Fröken Snusk
Fröken Snusk. Foto: Janne Danielsson/SVT

6. Fröken Snusk – Unga & fria

Upphov: Fröken Snusk, Sara Ryan

Fröken Snusk äntrar nu Melodifestivalens scen för första gången och bjuder hela Sverige på en fartfylld folkfest. På kort tid har hon blivit en röst för kvinnorna inom framför allt EPA-kulturen som de senaste åren exploderat på många håll i landet. Fröken Snusk slog igenom 2022 med låten ”Rid mig som en dalahäst” och har flera stora hits i bagaget, bland dessa ”Raggarbil” och ”Snurrar som ett hjul”. Hon har sedan genombrottet varit en av Nordens mest bokade artister och uttrycker nu att hon är supertaggad inför Mello 2024 och otroligt stolt över sin låt.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT (överst)

+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS