Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Melodifestivalen: Fyra bidrag vidare till final efter kvällens deltävling och finalkval

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MELODIFESTIVALEN

Femte deltävlingen i Melodifestivalen är avklarad. Efter första röstomgången stod det klart att Marcus & Martinus bidrag ”Unforgettable” tog sig direkt till finalen. Efter andra röstningsomgången knep Medinas bidrag ”Que Sera” den andra finalplatsen.

Från finalkvalet tog sig Annika Wickihalder med ”Light” och Jay Smith med ”Back To My Roots” vidare.

Hela Sveriges musikfest fortsatte i Karlstad under lördagskvällen. De blev Värmland med extra stort V när Karlstad-sonen, skådespelaren och musikern Johan Östling inledde kvällens extra deltävling med med Sven-Ingvars klassiker Torparrock. Under kvällen fick man in 597 243 röster och hela 961 551 kronor samlades in till Radiohjälpen.

Tvillingbröderna direkt till final

I den extra långa direktsändningen på SVT och SVT Play med både deltävling 5 och finalkval var det de favorittippade Marcus & Martinus bidrag ”Unforgettable” som gick direkt till final. Låten är skriven av bröderna själva tillsammans med Joy Deb, Linnea Deb och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Nu får de norska tvillingbröderna chans till revansch i finalen då de förra året kom på andra plats med låten ”Air” efter Loreens Eurovision-vinnare.

I den andra röstomgången var det spridda skurar med tolvpoängarna men till slut så kammade Medinas dansanta bidrag ”Que Sera” hem den andra finalplatsen. Låten är skriven av artisterna Ali Jammali och Sami Rekik tillsammans med Anderz Wrethov och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Medina
Medina lyckades ta sig till final efter den andra röstomgången. Foto: Stina Stjernkvist

Hyllade Fredrik Kempe

Artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe valdes in i Hall of Fame för att sedan 2004 ha levererat 35 låtar, varav fyra vinnare: Hero, La Voix, Popular och Undo. Genrebredden i hans låtskatt är svåröverträffad:

Från dansant pop via mäktiga ballader och röjig rockabilly till opera, disco och dansband. En låtkatalog med Mello-klassiker som Cara Mia, Manboy, Moving on och Bada Nakna talar sitt tydliga språk: Fredrik Kempe är en av Melodifestivalens främsta hitmakare och hyllades med ett Kempe-medley där bland annat Sanna Nielsen och Kristin Amparo dök upp.

”Jag känner en stor tacksamhet och ödmjukhet inför att bli en del av Melodifestivalens Hall of Fame. Min största glädje är att få jobba med artisterna och tillsammans med dem skapa musik som hela Sverige sjunger med i”, säger Fredrik Kempe.

Sanna Nielsen och kören hyllar artisten och låtskrivaren Fredrik Kämpe
Sanna Nielsen och kören hyllar artisten och låtskrivaren Fredrik Kämpe. Foto: Stina Stjernkvist

Final

 • Marcus & Martinus – Unforgettable
 • Medina – Que Sera (82 poäng)

Kvar i tävlingen

 • Annika Wickihalder – Light (79 poäng)
 • Jay Smith – Back To My Roots (73 poäng)

Åkte ut

 • Chelsea Muco – Controlla (42 poäng)
 • Elecktra – Banne maj (28 poäng)

Finalkvalet

I kvällens finalkval gjorde deltävlingarnas treor och fyror upp om de två sista platserna i den stora finalen som går av staplen i Stockholm nästa lördag den 9 mars. Det blev en skräll i kvalet där storfavoriter som Fröken Snusk, SCARLET och Gunilla Persson fick se sig slagna av Annika Wickihalder med ”Light” och Jay Smith med ”Back To My Roots”.

Resultat från finalkvalet

 1. Annika Wickihalder – Light (245 poäng)
 2. Jay Smith – Back To My Roots (235 poäng*)
 3. Fröken Snusk – Unga & fria (235 poäng*)
 4. SCARLET – Circus X (222 poäng)
 5. Gunilla Persson – I Won’t Shake (La La Gunilla) (214 poäng)
 6. Adam Woods – Supernatural (189 poäng)
 7. Albin Tingwall – Done Getting Over You (185 poäng)
 8. Dear Sara – The Silence After You (169 poäng)
 9. Klaudy – För dig (164 poäng)
 10. Elisa Lindström – Forever Yours (142 poäng)

*Jay Smith fick flera röster i sin deltävling.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT


+1
5
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS