Melodifestivalen: Storfavoriten THEOZ först ut i lördagens semifinal

Melodifestivalen: Storfavoriten THEOZ först ut i lördagens semifinal

2023-03-04 Av av Annicka Gunnarsson

Annons: Nationaldagen 6 juni

MELODIFESTIVALEN

På lördagskvällen är det dags för Melodifestivalen semifinal. Åtta bidrag från de fyra deltävlingarna har tagit sig vidare och bland de tävlande hittar vi bland annat favoriter som THEOZ och Kiana.

Vi har ett spännande startfält där THEOZ bidrag Mer av dig är stor favorit men i semifinalen tävlar även favoriter som Kiana, Nordman och Tennessee Tears som spelar på Latitud 57 i Oskarshamn i sommar.

Fyra bidrag till final

Totalt har åtta bidrag tagit sig från de fyra deltävlingarna för att tävla i lördagens semifinal. Nytt för i år är att man inte möts en mot en utan nu kämpar alla mot varandra. De fyra bidrag med högst poäng kommer att gå vidare till finalen nästa vecka.

Semifinalen äger rum i Hägglunds Arena i Örnsköldsvik och tävlingsproducent Karin Gunnarsson satt startordningen.

Så här startar bidragen på lördag 4 mars:

  1. Mer av dig – THEOZ
  2. One Day –  Mariette
  3. Diamonds – Victor Crone
  4. Now I Know – Tennessee Tears
  5. Raggen går –  Elov & Beny
  6. For The Show –  Melanie Wehbe
  7. Släpp alla sorger – Nordman
  8. Where Did You Go – Kiana

FAKTA / SÅ SKER RÖSTNINGEN I SEMIFINALEN 

Nytt från och med i år, är att alla åtta bidrag som tagit sig vidare från deltävlingarna möter varandra. Efter att poängen har delats ut av tittargrupperna går de fyra bidrag med högst poäng vidare till finalen.   

Tittarna har inledningsvis 5 röster i app och med respektive telefonnummer. En bit in i omröstningen presenteras hur ställningen är och vilka fyra bidrag som ligger bäst och sämst till att ta sig till final. Tittarna får därefter 5 nya röster i Mello-appen och via telefonnumren och kan fortsätta rösta för att påverka det slutgiltiga resultatet.    

 Efter att omröstningen har stängts fördelas poängen efter hur rösterna har fördelat sig i de olika ålderskategorierna och från telefonrösterna. Skulle två bidrag få samma totala poäng från tittargrupperna är det flest antal röster som kommer att avgöra resultatet.

Foto: Janne Danielsson, SVT

Dela gärna artikeln med dina vänner: