Missa inte utflyktsguiden: Upptäck Kalmar län

Missa inte utflyktsguiden: Upptäck Kalmar län

2021-07-10 Av av Oskarshamns-Nytt
Annons: Oskarshamns kommun

LÄNET

”Upptäck Kalmar län – en utflyktsguide till 70 natur- och kulturområden är en maffig trycksak för alla som gillar att upptäcka nya spännande platser i vårt stora län”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Vi har valt att göra en ganska omfattande skrift där både natur och kultur får plats på både fastland och Öland, säger Anna Lindberg, naturkommunikatör och projektledare för arbetet med den nya guiden.

”Tanken har funnits i flera år att ge ut en ny version av de väldigt populära utflyktsguiderna. I år är Friluftslivets år ”Luften är fri” och inför denna storsatsning på friluftsliv från många av samhällets organisationer togs beslutet att göra verklighet av tankarna på en ny, modern utflyktsguide”, skriver länsstyrelsen.

”Vi hoppas att den ska inspirera till fler besök i vårt vackra län”

ANNA LINDBERG, NATURKOMMUNIKATÖR

– Detta blir vårt bidrag till friluftssatsningen Luften är fri. Vi hoppas att den ska inspirera till fler besök i vårt vackra län för turister, men också att länsinvånarna tar chansen att besöka nya pärlor, fortsätter Anna Lindberg.

268 sidor

”Upptäck Kalmar län är en omfattande skrift på 268 sidor som i text och bild beskriver hela 70 områden i länet. Varje område beskrivs med information om vad som finns att göra och se samt hur man hittar dit. Här finns kartor med besöksinformation, tips på närbelägna utflyktsmål och djupdykningar i spännande företeelser. Nytt för denna utgåva är – förutom formatet och att hela länet är med i samma skrift – att den nu omfattar både skyddade naturområden och besöksvärda kulturområden.”

”Vårt län har bland de högsta natur- och kulturvärdena i landet”

ANNA LINDBERG

– Den känns mer komplett denna gång. Vårt län har bland de högsta natur- och kulturvärdena i landet och det blir fel att utesluta det ena eller det andra. Vi har försökt att ha besökarperspektivet för ögonen denna gång och inte låsa oss vid olika skyddsformer, som annars lätt blir fallet när man jobbar med olika politikområden som vi gör på länsstyrelsen, berättar Anna Lindberg.

”Trevligt tillskott”

Guiden finns nu digitalt på Länsstyrelsens webb under sidan Besöksmål och den finns också i tryckt form att hämta ut på Länsstyrelsen, naturum Trollskogen, Ottenby och Västervik samt flera turistbyråer runt om i länet.

– Vi hoppas att den ska bli ett trevligt tillskott till årets sommarläsning, säger Anna Lindberg.

Foto: Peter A Rosén (Blå Jungfrun, Oskarshamn)

Dela gärna artikeln: