Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna om regeringens kärnavfallsbeslut: ”Hålls som gisslan av MP”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Regeringen gav idag klartecken för utökat mellanförvar av kärnavfall i Oskarshamn. Till följd av det isolerade beslutet står landet och Kalmar län alltjämt inför en förödande energikris inom bara några år, då kärnkraften kommer att behöva snabbavvecklas på grund av fulla kärnavfallslager”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande.

”Oskarshamns kommun har redan sagt nej till dagens beslut, med stöd av Region Kalmar län, om regeringen inte samtidigt fattade ett positivt beslut för slutförvaret i Östhammar. Regeringen hålls, i denna och andra frågor av avgörande betydelse för Kalmar läns utveckling, som gisslan av Miljöpartiet som av ideologiska skäl vill stänga all kärnkraft och blundar för att befintligt kärnavfall måste hanteras oavsett. Regeringen måste nu förklara för invånarna i Kalmar län hur landet ska ställas om till en mer klimatvänlig elproduktion och hur elektrifiering av bilar, bussar och lastbilar ska ske – utan el”, skriver Moderaterna.

”Moderaterna vill minska utbyggnadstakten för vindkraft i länet för att undvika en omfattande miljöförstöring och försämring av livsvillkoren för människor på landsbygden. Vi vill också behålla den kärnkraft vi redan har och satsa på ny kärnkraftsteknik som både vi och FN betraktar som en viktig och fossilfri energikälla för att lösa klimatkrisen och tillgodose ett ökande energibehov i Kalmar län och resten av världen.”

Grafik: Moderaterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS