Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna vill införa bruttolöneavdrag för månadskort i kollektivtrafiken

ANNONS

LÄNET

”Moderaterna har i dag skickat in en motion till regionfullmäktige angående att regionen ska införa bruttolöneavdrag för månadskort i kollektivtrafiken. Bruttolöneavdrag innebär att bruttolönen minskas i utbyte mot en förmån (i det här fallet ett KLT-kort eller motsvarande) och att skatten för den anställde minskas. Samtidigt reduceras arbetsgivaravgiften för arbetsgivaren. Båda parter vinner alltså på det.”

Det skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Regionen är länets största arbetsgivare och har ett stort ansvar för att gå före när det gäller satsningar på personalen, men också på viktiga reformer som gör skillnad på riktigt. Ett exempel på det är miljöarbetet. Att införa bruttolöneavdrag för kollektivtrafikresor har visats sig vara ett effektivt sätt att få fler att nyttja kollektivtrafiken – något som gagnar både privatekonomin för medarbetarna och för miljöarbetet i länet, säger Malin Sjölander (M).

– Många av Region Kalmar läns medarbetare är beroende av bilen, men kan vi på det här sättet få fler som har möjlighet att åka kollektivt i stället, så ger det också positiva effekter både för miljön och medarbetarnas privatekonomi. Det är ett tydligt exempel på en pragmatisk åtgärd för grön omställning som inte slår mot hushållets ekonomi eller begränsar individens frihet. I förlängningen kommer det också göra Region Kalmar län till en populärare arbetsgivare, säger Pär-Gustav Johansson (M).

– En bred palett med åtgärder behövs för att fler än bara 18 procent av medarbetarna till fullo ska tycka att regionen är en attraktiv arbetsgivare. En modell är att medarbetare skulle få billigare resor till och från jobbet, något som tagits emot positivt där detta redan prövats, säger Carl Dahlin (M).

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS