Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mönsterås kommun räknar med att få fram bredband till Sandbäckshult i år

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SANDBÄCKSHULT

88 fastigheter i Sandbäckshult är med i fiberutbyggnadsprojektet och Mönsterås kommun räknar med att få fram bredband till dem under andra halvåret i år.

Det berättar kommunalrådet Anders Johansson (C) efter tisdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Frågan lyftes nyligen i ett medborgarförslag från Folke Johansson, som även föreslog att cykelvägen som i dag slutar vid Bevi AB i Blomstermåla ska förlängas fram till Sandbäckshult.

”Vårt önskemål är att regionen prioriterar det stråket tillsammans med några andra”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

– Det är Trafikverkets väg, inte kommunens – vi har inte rådighet över den. Men vi håller med förslagsställaren. Redan i den tidigare regionala trafikstrategin gjorde vi klart att vi tycker att det är en cykelvägssträcka som bör prioriteras. I remissförslaget till ny regional transportplan för åren 2022–2033 har budgetposten för cykelsatsningar ökat, från 47 till 110 miljoner kronor för tolvårsperioden. I vårt remissvar lyfter vi vägen som ett av de prioriterade cykelstråken i Mönsterås kommun.

– Vårt önskemål är att regionen prioriterar det stråket tillsammans med några andra. Det borde finnas goda förutsättningar för regionen att tillmötesgå oss.

”När det gäller bredbandet, så har jag stor förståelse för synpunkten om att vi borde få fram bredband till Sandbäckshult”

– När det gäller bredbandet, så har jag stor förståelse för synpunkten om att vi borde få fram bredband till Sandbäckshult. Det ligger inte långt ifrån Blomstermåla samhälle och Sandbäckshult har legat med i planerna för vår bredbandsutbyggnad tidigare. Men när Telias beslut kom om att stänga ned kopparnätet i en del av ytterområdena i Mönsterås kommun, så bestämde vi att vi måste prioritera att bygga ut bredband där det inte finns en fast uppkoppling, och där den mobila uppkopplingen många gånger är synnerligen bristfällig, Då var Sandbäckshult ett av projekten som vi fick senarelägga. Jag har förståelse för Sandbäckshultsbornas frustration. För de blev bortprioriterade i det läget. Samtidigt som jag tycker att vi tog ett korrekt beslut. Vi ansåg att vi var tvungna att hjälpa dem som hade det största hjälpbehovet. Men när man prioriterar upp någon, så prioriterar man också ner någon annan, säger Anders Johansson.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS