Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mönsterås kommun stänger sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

”Smittspridningen i Kalmar län och i Mönsterås kommun ökar. Därför stänger nu sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar till och med den 10 mars”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande på tisdagen.

”De senaste veckorna har antalet konstaterade fall av covid-19 i Kalmar län och Mönsterås kommun ökat. Därför vidtar vi nu kraftiga åtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi stänger fritidsgårdarna samt alla sporthallar och idrottsanläggningar för alla åldrar. Individuell träning utomhus kan genomföras vid exempelvis motionsspår och utomhusgym”, skriver kommunen.

”Måste göra allt”

– Vi måste göra allt vi kan från kommunens sida för att smittspridningen i samhället ska minska. I ett läge när en grundskola är stängd anser vi att det är rimligt att barn och unga begränsar sina kontakter även utanför skolan. Vi avråder också från andra fritidsaktiviteter i grupp. Vi uppmanar alla till extrem följsamhet till myndigheternas rekommendationer och stor försiktighet när man rör sig ute i samhället, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, och Robert Rapakko (S), oppositionsråd, i ett gemensamt uttalande.

”Beslutet gäller från och med den 3 mars till och med den 10 mars.”

ARKIVFOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS