Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Mönsteråsare: ”Parkeringsmöjligheterna måste förbättras”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

En mönsteråsare vill ha förbättrade parkeringsmöjligheter i Mönsterås.

Personen ifråga skriver om detta i ett brev till de styrande i Mönsterås kommun:

Jag tycker att handeln i Mönsterås centrum är väldigt viktig för orten och stödjer den med att försöka göra mina inköp här i största möjliga mån. Problemet för handelns överlevnad är inte parkeringssituationen i Mönsterås. Alla vet att det är samma situation för mindre butiker på andra orter också, då näthandel och köpcentrum har tagit över marknaden. Men det måste väl också vara viktigt att människor vill bo i Mönsterås oavsett om man bedriver handel eller jobbar med annat och på så sätt tillför sina skatteintäkter till orten.”

”Ändå valt att bo i Mönsterås”

”Min man har veckopendlat (ca 60 mil i veckan) de senaste 20 åren, med erbjudande om bra boende på annan ort. Men vi har ändå valt att bo i Mönsterås. Med det menar jag att ni inte bara kan ta hänsyn till handlarnas önskemål i köpingen.”

”Vi som har fastigheter på Storgatan och Torget och inte har tomt med plats för parkering drabbas av att våra hus får ett mycket sämre marknadsvärde vid en eventuell försäljning. Det är ett viktigt skäl till att parkeringsmöjligheterna för oss måste förbättras. Som jag också har påpekat tidigare fanns det inga parkeringsproblem innan tvåtimmarsregeln infördes. Har också noterat under de cirka 35 år som jag bott på Storgatan att det nog aldrig varit några större problem med att få en parkeringsplats för dem som önskar gå ut och shoppa (inte ens när det borde vara julrush). Det har ju även en gymnasieelev nyligen påvisat i sin utredning om parkeringssituationen i centrum.”

”Smidigt”

Dessutom tycker väl alla att det är smidigt att kunna ha sin bil nära sitt boende, där kan ni nog bara gå till er själva och tänka hur ni vill ha det. Problemet är inte tillgång på parkeringsplatser i centrum, det är parkeringsreglerna som är fel. Istället för cirkulerande p-vakt i området skulle det vara bättre med kontinuerlig övervakning av hur reglerna efterlevs för ”gårdsgata”, som gäller för vissa delar av Storgatan”, skriver personen ifråga.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS