Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nattvandring på gång: “Nyktra vuxna finns synliga i offentliga miljöer för att skapa trygghet”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Sedan många år ordnar Oskarshamns kommun vuxenvandring på skolavslutningskvällen och natten. Vuxna på stan ger en tryggare miljö för kommunens ungdomar”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Nattvandring innebär att nyktra vuxna finns synliga i offentliga miljöer för att skapa trygghet och finnas som en stöttande funktion om något skulle hända, säger Felicia Lind, ungdomscoach i Oskarshamns kommun.

Ungdomscoacherna Felicia Lind och Martin Björkesjö
Ungdomscoacherna Felicia Lind och Martin Björkesjö. Foto: Oskarshamns kommun

”Det är ungdomsenheten som samordnar alla vuxna som vill ställa upp för en trygg skolavslutning. Uppmaningen riktar sig främst till föräldrar och vårdnadshavare, men alla vuxna som kan tänka sig ställa upp är välkomna”, skriver kommunen.

“Finnas på plats”

– Det behövs ingen särskild kunskap eller utbildning, det handlar bara om att finnas på plats, säger Martin Björkesjö, ungdomscoach.

”Nattvandringen startar klockan 20 på skolavslutningskvällen den 14 juni och pågår till midnatt. För den som vill ges ett frivilligt informationstillfälle den 29 maj inför skolavslutningen. Nytt för i år är att alla som deltar bjuds in till en volontärsmiddag i augusti. Mer information om tider och hur man lämnar in en intresseanmälan finns på kommunens webbplats”, skriver kommunen.

+1
13
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS