Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Nu har man äntligen tagit till sig idén”

ANNONS

LÄNET

Idag har Regionala utvecklingsnämnden behandlat en plan för att långsiktigt stärka näringslivets konkurrenskraft och skapa bättre förutsättningar för ökad tillväxt i länet.

”M- och KD-alliansen har under mandatperioden drivit på för mer resurser till den regionala tillväxtpolitiken och vi kan nu konstatera att många av våra förslag som länsunionen tidigare har förkastat kommer igen i utredningen”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.
 
– Det här är i det långa loppet en plan för ett starkare näringsliv, ökade skatteintäkter och mer resurser till välfärden på andra sidan coronakrisen. Det går inte att förneka att det känns som lite av en upprättelse att våra förslag, som majoriteten tidigare förkastat, genomsyrar planen. En regional företagsinkubator har vi till exempel föreslagit och fått nerröstad två gånger, men nu har man äntligen tagit till sig den idén, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd och vice ordförande Regionala utvecklingsnämnden.
 
– Vi har länge förespråkat att regionen ska gå från att projektfinansiera aktörer som jobbar med regionala tillväxtfrågor till en mer varaktig basfinansiering. Här har vi nu en plan helt i linje med våra tankar. Att majoriteten på resans gång först hunnit säga nej till vårt förslag att ge verksamhetsbidrag till Unga Företagare och Industriellt Utvecklingscentrum får man fördra med ett överseende leende nu när det ändå blivit verklighet, säger Åke Nilsson (KD), ledamot i nämnden.
 
– Det är endast genom fler och växande företag som vi kan få mer resurser till välfärden. Vi är glada att vi lyckats påverka majoriteten i de här frågorna och fortsätter vårt arbete för mer resurser till regional tillväxtpolitik som kan bidra till ökad konkurrenskraft för länets näringsliv. Det kommer att behövas, säger Åke Bergh (M), ledamot.

FOTO: REGION KALMAR LÄN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS