Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nu kan din lokala fotbollsklubb få stöd för att bidra till den gröna omställningen: “Väldigt bra”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Nu utlyser Region Kalmar län möjlighet för civilsamhället att söka projektbidrag till särskilda satsningar. Utlysningsperioden är 15 september – 15 november och projekt som beviljas bidrag för stöd för aktiviteter som genomförs under nästkommande år. Totalt finns det drygt en halv miljon att fördela”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

– Civilsamhället är oerhört viktigt för länets utveckling och det känns bra att vi kan vara med och bidra till deras arbete genom att erbjuda dem möjligheten att söka projektbidrag. I år är inriktningen för projektbidraget ”Engagemang för minskad miljöpåverkan”, säger Karin Helmersson (C), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

“I dialog med organisationer som beviljats organisationsbidrag från Region Kalmar län efterfrågas satsningar som ger ökad medvetenhet om hur man kan bidra till minskad miljöpåverkan”, skriver S, C och V.

“Strålande arbete”

– Idrottsföreningar, lokalföreningar och kulturföreningar med flera, kan nu få finansiering för att göra en miljöinsats. Nu kan exempelvis din lokala fotbollsklubb få stöd för att bidra till den gröna omställningen. Länets föreningar gör ett strålande arbete och vi vill vara med och stötta dem, säger Malin Anell (S), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

“Inriktningen ger organisationer möjlighet att söka bidrag till projekt som lyfter miljöfrågor hos sina medlemmar eller lokalsamhället för att skapa medvetenhet samt bidra till ökad kunskap och ökat engagemang. Det kan stärka lokala, småskaliga initiativ som bidrar till konkret verksamhet, vilket
även kan underlätta och uppmuntra till en grön omställning för enskilda individer”, skriver de tre partierna.

“Väldigt viktiga”

– Miljö- och hållbarhetsfrågorna är väldigt viktiga för oss i SCV-majoriteten. Ett aktivt arbete för att få till den gröna omställningen behövs på alla nivåer och att civilsamhället nu får möjlighet att ta ytterligare steg i det arbetet känns väldigt bra. Det kändes väldigt naturligt att det var just den här inriktningen vi skulle ha på projektmedlen i år, säger Jan Martinsson (V), ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

Genrebild: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS