Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ny lokal coronarekommendation för länets gymnasieskolor

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Smittskyddsläkaren rekommenderar fortsatt kombinerad när- och distansundervisning vid länets gymnasieskolor under hela april månad”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

“Det är de senaste veckornas snabba ökning av antalet smittade som ligger bakom den lokala rekommendationen för Kalmar län.”

“Rekommendationen gäller till och med 30 april och gymnasieskolorna rekommenderas att fortsatt bedriva en kombination av när- och distansundervisning.”

“Det är gymnasieskolornas huvudmän som fattar beslut om distansundervisning och dess omfattning. Det sker utifrån det lokala smittläget och verksamhetens förutsättningar. Bedömningen kan därför skilja sig åt både mellan kommuner och inom kommuner”

LISA LABBÉ SANDELIN, SMITTSKYDDSLÄKARE I REGION KALMAR LÄN

– Det är gymnasieskolornas huvudmän som fattar beslut om distansundervisning och dess omfattning. Det sker utifrån det lokala smittläget och verksamhetens förutsättningar. Bedömningen kan därför skilja sig åt både mellan kommuner och inom kommuner, säger smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin.

“Inför rekommendationen hade smittskyddsläkaren på fredagen samråd med gymnasieskolornas huvudmän och rekommendationen kommer fortlöpande att omprövas utifrån rådande smittläge”, skriver regionen.

“Smittskyddsläkaren uppmanar alla – elever, lärare som allmänhet i övrigt – att försöka begränsa smittspridningen så mycket som möjligt och följa de råd och rekommendationer som finns. Det är viktigt att både elever och personal begränsar sitt kontaktnät i samband med distansundervisningen, så att inte syftet med denna motverkas.”

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS