Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Nytt stödpaket till kulturen i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Region Kalmar län öronmärker drygt 2,7 miljoner i ett särskilt stöd till den av pandemin hårt drabbade kultursektorn.

Vid ett extra sammanträde i regionala utvecklingsnämnden på torsdagen togs beslut om kulturstödet, som består av två delar. Dels rör det sig om 24 extra arbetsstipendier på 30 000 kronor vardera, dels två miljoner kronor för digital omställning.

Både personer och grupper

Arbetsstipendierna kan sökas av professionellt verksamma kulturutövare inom alla genrer vars försörjningsmöjligheter minskat till följd av covid-19 och som verkar och bor i Kalmar län, det gäller såväl enskilda personer som grupper. Sista ansökningsdag är 5 januari 2021 och vid regionala utvecklingsnämndens januarisammanträde kommer fördelningen att ske.

Stödet för digital omställning riktas mot kulturorganisationer i länet med regionalt eller statligt verksamhetsbidrag. Dock ej studieförbund. Målet med stödet är att skapa omedelbar digital tillgänglighet som även gynnar den digitala omställningen på sikt.

Stödet kan exempelvis sökas till teknisk utrustning, kompetensutveckling och externa rättighetskostnader för att producera digitalt innehåll. Det kan också användas till att boknings- och betalsystem för digitala tjänster. Stödet kan dock inte användas för att avlöna ordinarie personal. Projektbidrag kan beviljas med upp till 80 procent av projektets totalkostnad, dock maximalt 200 000 kronor per ansökan.

Också när det gäller detta stöd är sista ansökningsdagen 5 januari 2021 och beslut tas 20 januari.

Fortsatt hemsändningsbidrag

Regionala utvecklingsnämnden beslöt vid sitt extrasammanträde också att förlänga ett tidigare beslut om hemsändningsbidrag kopplat till covid-19 till den 30 juni 2021.

I ett tidigare stödpaket ingick ett utökat hemsändningsbidrag för att riskgruppen över 70 år skulle kunna beviljas hemsändning av sin kommun. Ett bidrag som gäller fram till årsskiftet, men som nu alltså förlängs. Bakgrunden är den fortsatta pandemin och att många kommuner anser att antalet hemsändningar kommer att öka under den kommande perioden.

För perioden april-augusti i år har det betalats ut cirka 800 000 kronor till kommunerna.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS