OAIK bjöd på femetta i solklar seger

OAIK bjöd på femetta i solklar seger

2021-04-17 0 av Thomas Wennerklint
 

OSKARSHAMN

FOTBOLL

Ettan, södra

Oskarshamns AIK – Torns IF 5-1 (2-0)

Mål OAIK: Filip Jägerbrink 2, Sadmir Zekovic, Luka Dobrijevic, Flamur Dzelili

Mål Torns IF: Adham El Youssef

Oskarshamns AIK sken ikapp med solen och tog en säker seger mot Torns IF med hela 5-1 (2-0) på lördagseftermiddagen.

Idag spelar vi ut hela vårt register, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

Sadmir Zekovic firar sitt 3-0-mål.

OAIK satte full gas från början och det dröjde bara sju minuter innan Kgotso Masangane spelade fram Filip Jägerbrink till 1-0.

Smakstarten borde följts av fler mål för OAIK var på ett sprudlande spelhumör och Tornspelarna fick jobba för att freda sitt mål. Effektiviteten var dock inte den bästa

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och skapar flera klara målchanser, vi kunde haft 4-0 i paus, säger Agim Hasani.

Han får medhåll av sin assisterande tränare Ardi Ajeti:

– Matchen kunde ha varit död i paus.

2-0 kom ändå strax före paus och det var Filip Jägerbrink som slog till ännu en gång, den här gången framspelad av Sadmir Zekovic.

”En lättnad”

– Det var en lättnad att få det målet med oss in till paus istället för att komma in i omklädningsrummet med 1-0 och en massa brända lägen, säger Agim Hasani.

Flamur Dzelili sätter 5-1.

I den andra halvleken ökade först Sadmir Zekovic på till 3-0 sedan Oskar Stejdahl serverat honom i princip öppet mål. Kort därefter reducerade Torn och det blev lite nerv i några minuter, men sedan revs Kgotso Mansgane ner i straffområdet och Luka Dobrijevic rullade in 4-1 från elva meter. Då var det en kvart kvar att spela men Torn var ett slaget lag.

Inhopparen Flamur Dzelili placerade sedan in en fin vänster till 5-1 i bortre gaveln efter ett fint nummer på vänsterkanten.

”Bra bredd”

Fler mål blev det inte men det saknades inte chanser.

– Vi har bra bredd och lite konkurrens i truppen nu, det finns folk på bänken som kan komma in och ändra matchbilder – det känns bra, säger Ardi Ajeti som tycker att OAIK inlett godkänt.

– Sex poäng är godkänt efter de första tre matcherna nu när vi går in i nästa ”tre-block” som innehåller två bortamatcher.

Skön OAIK-glädje.

Agim Hasani är nöjd med att allt slit på försäsongen nu börjar betala sig.

– De spelmönster du ser ute på planen ligger det hårt arbete bakom. Vi har nött och nött detta, dag ut och dag in på försäsongen och nu börjar det sitta.

”Jätteproblem”

– En spelare i Torn sa efter matchen att de hade jätteproblem att hänga med i våra platsrotationer, säger Agim Hasani som tycker det är synd att publik inte är tillåten.

– Killarna där borta ska ha en stor eloge för sitt engagemang, säger Hasani och nickar mot den lilla klacken OAIK-supportrar som samlats utanför stängslet.

– De höll igång från minut ett till sista sparken, helt fantastiskt. Hoppas att vi kan skapa oss ett bra läge inför hösten så vi kan bjuda tillbaka lite när vi förhoppningsvis kan ta in publik igen, avslutar Agim Hasani.

Nästa uppgift för OAIK är klassiska Åtvidaberg på bortaplan, ett lag som spelade i division två förra året och är nykomling.

FOTO

THOMAS WENNERKLINT

Filip Jägerbrink nickar i ribban.